13. december 2018
Sikringen bliver den 1.juni forvandlet til et lukket fængsel.
Sikringen bliver den 1.juni forvandlet til et lukket fængsel.
Foto: MIe Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikringen forvandlet: Svært kriminelle på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikringen forvandlet: Svært kriminelle på vej
Odsherred - 07. marts 2018 kl. 13:30
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1.juni indvies det lukkede Nykøbing Fængsel, et af de sikreste i landet, lyder det fra Kriminalforsorgen. Fængslet erstatter det tidligere Sikringen, i Annebergparken i Nykøbing.

Ifølge områdedirektør, Rasmus Andersen, fra Kriminalforsorgen, bliver der plads til 30 indsatte, i første omgang dømte sexforbrydere.

»I første runde bliver der tale om nogle af de indsatte, der i dag venter på en afsoningsplads på Herstedvester. En del af dem sidder i arresten i Vejle, og venter på at komme i gang med et program med kønsdriftsdæmpende medicicin, det vi kalder medicinsk kastration. Nogle af dem, der er dømt for sexforbrydelser, sidder også i Holbæk Arrest, og i det hele taget er der et enormt pres på arresterne, der mange steder er fyldt med folk, der i virkeligheden er afsonere, Nykøbing Fængsel bliver et lukket fængsel. Faktisk bliver det et af Danmarks sikreste fængsler,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

I løbet af det seneste års tid er det tidligere Sikringen blevet gået grundigt efter i sikkerhedssømmene. Alle gårtursarealerne er blevet overdækket, stedet er dronesikret og nye hegn er sat op.

Områdedirektøren forklarer, at man fra starten har fravalgt indsatte som har banderelationer, for at undgå at deres tilhængere kører rundt i området, og så forklarer han, at der vil blive skabt 35 nye arbejdspladser i fængslet, og han er overbevist om, at der vil blive tale om adskillige nye job til lokale.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk