17. januar 2019
Danser Anu Rajala-Erkut udveksler berøring, dans og livsglæde med en beboer på Bobjergcentret i Asnæs i den improviserede forestilling »De Berørte«.
gallery icon

Se billedserie

Danser Anu Rajala-Erkut udveksler berøring, dans og livsglæde med en beboer på Bobjergcentret i Asnæs i den improviserede forestilling »De Berørte«.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: En lille berøring er også en dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: En lille berøring er også en dans
Odsherred - 25. maj 2018 kl. 12:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To dansere opfører forestillingen »De Berørte« på Odsherreds plejecentre - små berøringer og bevægelser får livsglæden frem hos beboerne.

- Så siger jeg mange tak for dansen, lyder det begejstret fra en beboer i kørestol på Bobjergcentret i Asnæs.

Plejecentret fik torsdag besøg af de to danse-kunstnere Ellen Kilsgaard og Anu Rajala-Erkut, og de opførte den ordløse forestilling »De Berørte« for og med beboere og personale.

En legende og udforskende, sanselig forestilling med afsæt i små berøringer og bevægelser, der aflæses, gentages, forstørres, videregives, spejles indfølt og humoristisk; et håndtryk, et vink, et knips med fingrene, et vip med foden.

Det hele begynder med et håndtryk og et velkommen til alle, og ud fra håndtryk aflurer de dygtige dansere personlige finesser, som de forstørrer og gør til dans. På kort tid har de fanget opmærksomheden hos selv de svageste beboere - der kommer gnistrende liv i øjnene, store smil på læberne og masser af siddende, livlig bevægelse på stole og i kørestole.

- Hvor er du dygtig, lyder det fra en ældre kvinde - hun nyder dansernes krops-udfoldelser foran hende.

Der kommer gypsy-jazz på ghettoblasteren, de smilende dansere suser rundt, men har i deres koreografi også indlagt bevægelser med hænder, arme og ben, som kan efterlignes og udføres siddende af de ældre og personalet. Danserne tager fat i beboernes hænder og inddrager dem i den frie og humoristiske dans.

Ellen Kilsgaard og Anu Rajala-Erkut har udviklet »De Berørte« til Odsherreds plejecentre, i samarbejde med Odsherred Teater, kulturkonsulent Helle Ankerstjerne og Odsherred Kommunes frivillig-koordinator for plejecentre, Dorthe Friis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk