15. august 2020
Østre Landsret skal mandag tage stilling til en sag om en række voldtægter, som blandt andet har fundet sted i Odsherred.
Østre Landsret skal mandag tage stilling til en sag om en række voldtægter, som blandt andet har fundet sted i Odsherred.
Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sag om voldtægt i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sag om voldtægt i landsretten
Odsherred - 28. september 2018 kl. 05:58
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 25-årig Raad M. Adel bosiddende i Odsherred står mandag i næste uge tiltalt ved landsretten. Den 9. maj i år blev han idømt fem års fængsel for en række tilfælde af voldtægt og en udvisning med indrejse for bestandig. Den 25-årige mand blev dømt for ved flere lejligheder at have tiltvunget sig sex med en jævnaldrende kvinde, ved at true med at offentliggøre nøgenbilleder af hende, hvis hun ikke indvilligede til sex. Den unge mand kom som flygtning til Danmark med sine forældre i 2008. Han har klaret sig godt i Danmark, og taler flydende dansk og var i gang med en uddannelse, da han blev anholdt i december 2017. Han forklarede i retten i Holbæk, at han havde mødt den jævnaldrende kvinde gennem en datingside og at de havde været sammen ved flere lejligheder. Kvinden forklarede i retten, at hun ikke havde ønsket at have sex med manden, men at han havde tvunget hende til samværet, ved at true med på sociale medier at offentliggøre nøgenbilleder og videoer af at hun gav ham oralsex. Ved dommen på fem års fængsel blev der lagt vægt på kvindens forklaring om hvordan voldtægterne skulle have foregået. Kvindens forklaringer blev støttet af sms-beskeder, som parterne havde sendt til hinanden.

Den dømte valgte straks efter dommen at anke den til landsretten med krav om frifindelse. I retten har han forklaret, at der efter hans mening ikke var tale om voldtægt, men om frivilligt samvær. Den unge mand har også forklaret, at han ikke længere har tilknytning til sit fødeland. Han er katolik og har forklaret, at det kan være nok til, at han vil blive slået ihjel, hvis han udvises til Irak.

Forsvarer David Francis Lublin har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Nordvestnyt, men siger blot, at hans klient vil argumentere for frifindelse i landsretten.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk