22. oktober 2019
Hærværk og uønsket adfærd blandt de unge i Asnæs er i stigning, og det bekymrer Odsherreds SSP-konsulent Jan Andersen. Foto: Marianne Nielsen
Hærværk og uønsket adfærd blandt de unge i Asnæs er i stigning, og det bekymrer Odsherreds SSP-konsulent Jan Andersen. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SSP: Ikke i orden at 12-årige er ude om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SSP: Ikke i orden at 12-årige er ude om natten
Odsherred - 11. oktober 2018 kl. 15:20
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SSP-konsulent, Jan Andersen, er bekymret over udviklingen i Asnæs iOdsherred Kommune, hvor han møder børn, der er alt for unge til at være ude om aftenen og natten.

arrow Læs også: Låste døre og alarmknap til livreddere

- Det er bekymrende at møde 12-13-årige piger og drenge sent om aftenen. Jeg så hellere, at de var på vej hjem fra en fritidsaktivitet eller var derhjemme på vej i seng, siger han og fortæller, at han møder børnene så sent som klokken halv et om natten, men primært mellem klokken 20 og 23.

Han vurderer, at sommeren, der inviterede til lange hyggeaftener med vennerne, og en sæson, hvor sengetiderne var lidt løsere, er fortsat langt ind i hverdagen og efteråret.

Samtidig er der sket et skred i, hvad forældre tillader deres børn at deltage i uden voksne i nærheden.

- Det er ikke ok at sætte sit 12-årige barn af og sige »kan du have en god fest«. Det, synes jeg ikke, er i orden. De kan blive eksponeret for nogle ting, som jeg ikke synes, 12-13-årige skal eksponeres for. De er udsatte og måske mere risikovillige, end godt er, siger han.

I løbet af de seneste 14 dage har Jan Andersen holdt fem- seks bekymringssamtaler og givet råd og vejledning til forældre tre-fire gange.

- Det er, fordi deres forældre har fået øje på, at deres børn har haft en rigtig god sommer og ikke har kunnet slippe den. Det samme med Ung i Odsherred og skolerne, hvor de ser mistrivsel, fortæller han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk