15. juli 2020
Trods kun en enkelt politisk stemme i Odsherred byråd, Arne Mikkelsen (SF), håber SF, at få omgjort ansættelse af skoleder.
Trods kun en enkelt politisk stemme i Odsherred byråd, Arne Mikkelsen (SF), håber SF, at få omgjort ansættelse af skoleder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF: Annuller ansættelse af skoleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF: Annuller ansættelse af skoleder
Odsherred - 13. april 2019 kl. 12:49
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF Odsherred opfordrer i en pressemeddelelse fredag Odsherred Kommune til at lade ansættelsen af den nye skoleleder i Vig gå om.

- Der er blevet kastet en masse grus i maskineriet, uden af forældrene har fået en praktisk begrundelse for dette, siger formand for bestyrelsen i SF Odsherred, Mogens Stig Møller.

I pressemeddelelsen undrer SF sig over, at man fra kommunens side har valgt ikke at indføre en lokal overgangsbestyrelse, inden ansættelsen af nye skolelederen, men i stedet nedsat et ansættelsesudvalg med repræsentanter fra Vig, Asnæs, Fårevejle og Hørve sammen med fagforeningsfolk, centerleder og direktør. Beslutningstagere, som efter SFs mening havde meget lidt konkret kendskab til Vig skoles daglige virke.

- Man har samtidig gennemtvunget en meget hurtig ansættelse, som slet ikke giver mening. Man kunne sagtens have ventet til den 1. august, og lade den nuværende afdelingsleder blive konstitueret som skoleder, siger Mogens Stig Møller.

SF mener at ansættelsesproceduren enten skal gå om med en overgangsbestyrelse eller udsættes, til den nye skolebestyrelse er udpeget til juni.

- Jeg ved ikke, hvad det koster, at trække en ansættelse tilbage, men jeg ved, at det er muligt, siger Mogens Stig Møller.

Han understreger, at SF ikke vil gøre det til en personsag.

- Det handler ikke om hvilken af de to kandidater, der skal være skoleleder, men om at man i processen har glemt at give forældrekredsen, lærere, elever og personale den indflydelse, de er blevet lovet, siger Mogens Stig Møller.

SFs enlige byrådsmedlem, Arne Mikkelsen (SF), siger til Nordvestnyt, at han er enig med Mogens Stig Møller.

- Men jeg tror det bliver svært, at få vendt skuden, og annuleret ansættelsen af skolelederen. Jeg synes ikke børne- og uddannelsesudvalgets medlemmer har været særlig skarpe i denne sag, når de har givet kompetencer til ansættelse til personer uden kendskab til Vig skole og samfundet. Den manglende decentralisering i ansættelsesprocessen er hamrende urimelig, siger Arne Mikkelsen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk