8. juli 2020
Kystdirektoratet vurderer, at det ikke vil være muligt at genetablere hullet i skrænten ved Nordstranden, hvis man graver rævegraven ud. Foto: Preben Moth.
gallery icon

Se billedserie

Kystdirektoratet vurderer, at det ikke vil være muligt at genetablere hullet i skrænten ved Nordstranden, hvis man graver rævegraven ud. Foto: Preben Moth.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Redningsaktion indstillet: Kystdirektoratet trækker dispensation tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redningsaktion indstillet: Kystdirektoratet trækker dispensation tilbage
Odsherred - 20. januar 2020 kl. 14:37
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kystdirektoratet var torsdag ekstraordinært hurtigt til at udstede en straks-dispensation til udgravning af en rævegrav i en skrænt ved stranden ved Yderby på Odden, da Annette Dancker torsdag på mail anmodede om tilladelse til at grave efter sine to hunde, som har siddet indspærret i rævegraven siden søndag den 5. januar.

Torsdag aften havde Annette Dancker en entreprenør ude for at besigtige opgaven med at grave ned til hundene, og det blev aftalt med lodsejer, at man kunne gå i gang lørdag, når fredningsforholdene var blevet undersøgt.

arrow Læs også: Fido var tæt på at dø i rævegrav

- Men fredag tikkede der en mail ind, hvor det hele blev aflyst. Og det blev jeg meget frustreret over. Kystdirektoratet havde åbenbart talt med lodsejer, som har talt med entreprenøren og derfor besluttet, at der alligevel ikke måtte graves. Hvad nu, hvis vi allerede var begyndt at grave? Hvem havde så siddet med ansvaret, siger en svært skuffet Annette Dancker.

1000 kubikmeter grus og ler

I en mail til Annette Dancker skrev fuldmægtig i kystzoneforvaltning, Jacob Hansen Rye, som i første omgang havde opfordret til, at Annette Dancker bare skulle skynde sig, at grave sine hunde fri, at der alligevel ikke kan gives tilladelse.

Blandt andet fordi opgaven ville medføre, at der skulle graves 1000 kubikmeter materiale væk fra marken og skrænten, og skrænten ikke ville kunne genoprettes efterfølgende.

- Kystdirektoratet beklager den situation som du er blevet bragt i, såfremt hundene ikke selv kan finde ud af graven, skriver Jacob Hansen Rye.

arrow Derfor rykkede politiet ud til rævegrav
23. januar 2020 kl. 12:27 Opdateret: kl. 17:42
arrow Er der ingen der passer på ræven?
22. januar 2020 kl. 15:29 Opdateret: kl. 15:29
arrow Politiet rykker ud til rævegrav
21. januar 2020 kl. 17:16 Opdateret: kl. 17:24
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk