25. februar 2020
Dorthe Pedersen er formand for LEV i Odsherred, og hun er rystet over den måde kommunale besparelser har ramt de svagest stillede udviklingshæmmede borgere. Foto: Per Christensen
Dorthe Pedersen er formand for LEV i Odsherred, og hun er rystet over den måde kommunale besparelser har ramt de svagest stillede udviklingshæmmede borgere. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rammer de svageste allerhårdest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rammer de svageste allerhårdest
Odsherred - 04. november 2019 kl. 16:04
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sommer var der brev fra Odsherred Kommune i beboernes postkasser på Siriusparken i Nykøbing. Her bor blandt andre nogle af kommunens dårligst fungerende udviklingshæmmede.

Mennesker, der ofte har svært ved at tale og som har svært ved at klare sig selv. De har brug for massiv hjælp. men i sommer, da de fik brev fra kommunen, var mange af dem på »herrens mark,« for personalet var ferieramt, og brevene lå for manges vedkommende længe. Faktisk så længe, at de intet kunne gøre ved indholdet.

I brevene stod der, at de som modtagere af ledsagerhjælp efter servicelovens paragraf 97, nu ikke længere var fundet som del af målgruppen, og at ordningen derfor var taget fra dem. Helt urimeligt, lyder det fra Dorthe Pedersen, der er formand for LEV i Odsherred, og som fik travlt i løbet af sommeren, hvor hun hjalp med klager i omkring 10 af sagerne. Flere af sagerne blev ændret med hendes indsats, men tendensen var helt tydelig. Der skal spares penge i kommunen, og derfor omvisiterede man borgerne, også uden at tale med dem, og på den måde røg deres sidste rest af mulighed for selv at kunne disponere over sit eget liv, hvilket harmer formanden.

»Det kom jo fuldstændig ud af det blå, i øvrigt kort tid efter, at beboernes feriemuligheder blev beskåret kraftigt, og det her var jo den personlige frihed, der blev taget fra nogle af de allersvageste,« siger hun til Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk