26. marts 2019
Sognepræster er utilfredse med den nuværende ordning for konfirmander. (Arkivfoto)
Sognepræster er utilfredse med den nuværende ordning for konfirmander. (Arkivfoto)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præster kritiserer konfirmandløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præster kritiserer konfirmandløsning
Odsherred - 05. december 2018 kl. 14:11
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var konfirmationsundervisning på dagsordenen i børne- og uddannelsesudvalget tirsdag aften. Ikke for udvalgets medlemmer, men for at se nærmere på hvordan man kan administrere erstatningsudervisning for de elever, som går glip af skoletimer i forbindelse med konfirmationsundervisning. Mathias Hansen (V) havde bedt om en gennemgang af mulighederne.

- Jeg har fået henvendelser fra forældre, som ikke kunne forstå, hvorfor den undervisning i parkuer, yoga eller det at arrangere et lagenparty gennem Ung i Odsherred tæller som undervisning, når konfirmationsforberedelse ikke gør - og hvorfor man ikke giver dem undervisning i dansk eller matematik, siger Mathias Hansen, som også er formand for Ung i Odsherreds bestyrelse.

På mødet forklarede leder af Ung i Odsherred, Louise Nordlund, at de unge mennesker er meget trætte, når de dukker op til erstatningsundervisning efter en skoledag på syv timer. Derfor er man nødt til at vælge en mere kreativ undervisningsform.

Fire lokale sognepræster har skrevet læserbreve om ordningen i forbindelse med Nordvestnyts omtale af sagen. Sognepræst Kristian Massey Møller fra Odden kalder det en »mærkværdig håndtering af konfirmationsforberedelse« og henviser til, at der ifølge folkeskoleloven ikke er skolepligt, men undervisningspligt.

- Det betyder at forældrene kan sende deres børn på friskole eller lignende eller undervise dem selv, og at kommunen da har til opgave at føre tilsyn hermed. Ydermere er forældrene altid den netop suveræne part i samarbejdet med folkeskolen, og kan derfor bestemme, at de udtager deres børn af skolen og sender dem til konfirmationsforberedelse. Ligesom de i øvrigt udtager deres børn af skolen for at tage på vinterferie eller længere jordomrejser, skriver Kristian Massey Møller blandt andet.

Børne- og uddannelsesudvalget besluttede på mødet at fortsætte med den nuværende model for erstatningsundervisning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk