28. juli 2021
Helge Fredslund dokumenterede cykelturen, der skulle give indblik i forholdene for de skolebørn, der skal cykle mellem Hørve og Fårevejle Skole. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Helge Fredslund dokumenterede cykelturen, der skulle give indblik i forholdene for de skolebørn, der skal cykle mellem Hørve og Fårevejle Skole. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere cyklede sig til viden om trafikforhold for skoleelever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere cyklede sig til viden om trafikforhold for skoleelever
Odsherred - 22. december 2020 kl. 19:34
Af Marianne Nielsen

I weekenden blev forholdene for egnens børn, der cykler i skole testet af nogen, der forlængst har forladt folkeskolen.

arrow Læs også: Ventetiden er ovre - nu starter etableringen af cykelsti

Partikollegerne i Vestres byrådsgruppe Helge Fredslund og Niels Nicolaisen havde smurt cykelkæderne og allieret sig med byrådskandidat for Konservative Ulla Margrethe Hansen og lokal samfundsdebattør og ivrig cyklist fra Hørve, Kim Knudsen.

- Det egentlig inspireret af nogle, der gjorde det samme i den nordlige del af kommunen, blandt andet med Niels Nicolaisen. Den idé blev så grebet her sydpå, fortæller Helge Fredslund, der 13 kilometer senere havde lært en del om ruten for Hørve Skoles overbygningselever, der skal i skole i Fårevejle.

- De kører stærkt på Dragsmøllevej, så der skal vi nok ind og kigge på noget hastighedsdæmpende mellem Hørve og Tuborgvej. Måske i stil med chikanerne ind mod Hørve fra Svinninge-siden, siger byrådspolitikeren.

Han fremhævede også Kim Knudsens observationer omkring oversigtsforholdene for de bløde trafikanter, blandt andet når de skal krydse Dragsmøllevej, når de kommer fra Bjergsø.

Der er nemlig både sving og hældninger, der gør det vanskeligt for cyklisterne, mens selve den nyligt asfalterede vej levner god plads til cyklister.

Helge Fredslund forventer, at der vil gå et halvt års tid før både cykelsti og de eventuelle fartdæmpende foranstaltninger er færdige.

- Der er jo nok to sager,som skal kæres parallelt i miljø- og klimaudvalget, men jeg tror at det kan gøres for forholdsvis få midler, vurderer Helge Fredslund.

arrow Cykelstien kommer i 2021
04. december 2020 kl. 08:15 Opdateret: kl. 11:55
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk