18. august 2019
Det er mørkt om morgenen, og derfor er det ekstra vigtigt med reflekser.
gallery icon

Se billedserie

Det er mørkt om morgenen, og derfor er det ekstra vigtigt med reflekser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker i appel til forældre: Husk nu reflekser på børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker i appel til forældre: Husk nu reflekser på børn
Odsherred - 14. december 2018 kl. 14:39
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Husk nu reflekserne og lys på cyklen! Opfordringen kommer fra børne- og uddannelsesudvalget formand, Søren With (S), som flere gange denne vinter er blevet overrasket af børn på gåben eller cykler på vej til skole - helt uden reflekser eller lys.

-Man får jo et chok, når man opdager dem. For eksempel en dreng på en cykel uden lys bagpå og kun lyset fra sin telefon til at lyse op foran sig. Ingen reflekser eller lys. Det er dødsens farligt, siger han og vil gerne have forældrene til at være opmærksomme på børnenes synlighed i trafikken.

- Gennem administrationen har jeg bedt skolelederne om at sende et signal ud til alle forældre om at de skal sikre sig, at børnene har reflekser på, når de er på vej til og fra skole, siger Søren With til Nordvestnyt.

Han ser det som sin opgave som politisk ansvarlig, at sende en husker til forældrene i den mørke tid.

- Jeg synes jeg har et endnu større ansvar end som almindelig borger, for at appellere til at man tager snakken derhjemme. Tit handler det om at man måske ikke lige får talt om ved middagsbordet, siger han og understreger at det er forældrenes ansvar at sørge for at børnene er ordentligt oplyst i trafikken, også selvom det ikke ser smart ud.

- Det er et spørgsmål om at få det på skolernes og forældrenes dagsorden, siger han videre.

Han har tillige spredt budskabet på Facebook, hvor flere har benyttet lejligheden til at berette om børn, der færdes i trafikken uden reflekser.

»I går eftermiddags ved 16.30-tiden mødte jeg fem unge mennesker på Ordrupvej ved Riis. De gik i den forkerte side af vejen, og ingen havde reflekser eller lys. De dukkede simpelthen ud af mørket, lige da jeg i bil passerede dem«, skriver en kvinde blandt andet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk