25. februar 2021
Et enigt regionsråd mener et elevloft på Stenhus Gymnasium i Holbæk vil kunne øge elevtilslutningen til Odsherreds Gymnasium.
Et enigt regionsråd mener et elevloft på Stenhus Gymnasium i Holbæk vil kunne øge elevtilslutningen til Odsherreds Gymnasium.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker afviser rektors kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker afviser rektors kritik
Odsherred - 22. januar 2021 kl. 14:15
Af Helene Nielsen

- Jeg hylder først og fremmest de unge menneskers ret til selv at vælge uddannelse. Jeg troede forslaget om elevloft i Holbæk var en hjælpende hånd til de små gymnasiers elevtal, men jeg er da ked af, hvis det i virkeligheden ikke løser problemet, siger regionsrådsmedlem Julie Jacobsen (DF).

Sammen med de andre medlemmer af regionsrådet stemte hun i sidste uge for et forslag om at indføre en kapacitetsbegrænsning på Stenshus Gymnasium i Holbæk, for at forhindre, at for mange elever fra Odsherred vælger Holbæk-gymnasiet frem for Odsherreds Gymnasium i Asnæs.

Odsherreds Gymnasium har de senere år haft markant fald i elevsøgningen. Rektor Niels-Peter Babalola Andersson har kritiseret regionsrådets beslutning, fordi der blot er fjernet en overkapacitet på Stenhus Gymnasium.

Julie Jacobsen var ikke klar over, at der sidste år var 50 ledige pladser på Stenhus Gymnasium, som stort set svarer til det antal elever regionsrådet har beskåret gymnasiet med.

Felex Pedersen (S), som også sidder i regionsrådet, mener ikke de 50 ledige pladser betyder noget for beslutningen om elevloft.

- Vi kan ikke vide, hvor folk søger hen næste år. Hele tanken er i bund og grund, at arbejde for, at bibeholde de små uddannelsessteder i udkantsdanmark, siger han.

Felex Pedersen peger på, at regionsrådets seneste beslutning også er et signal om, at man kan handle, hvis Stenhus Gymnasium skulle gå hen og få meget stor tilslutning af elever.

- Den mulighed er nu lukket. Havde vi ikke et gymnasium og andre ungdomsuddannelser i Odsherred, så er der ingen tvivl om, at uddannelsesniveauet ville falde, siger Felex Pedersen.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk