14. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet udtaler sig helst ikke om rockere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet udtaler sig helst ikke om rockere
Opdateret 16. juli 2020 kl. 13:33
Odsherred - 16. juli 2020 kl. 13:08
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi er bekendt med, at der er en rockergruppe, som er flyttet ind i lokaler i Vig. Vi har talt med dem og er bekendt med hvilken moderorganisation denne støttegruppe hører under, siger vicepolitiinspektør fra Midt- og Vestsjællands politi, Jacob Olsen.

Det kortfattede svar fra ham og andre politifolk i sagen skyldes blandt andet, at man ikke ønsker, at give de involverede rockergrupper for meget omtale i medierne.

Meget mere ønsker vicepolitiinspektøren derfor heller ikke at oplyse om den rockerklub, som for et par uger siden lejede sig ind i lokaler på Hovedgaden i Vig. Nordvestnyt har været i kontakt med gruppen, som kalder sig Navajo MC og bekræfter, at de er kommet til Vig. Gruppen fastholder, at der er tale om en uafhængig motorcykekklub. Navajo-indianerne, som klubben er opkaldt efter, stammer fra det nordlige Arizona i USA, og det rygmærke rockerne bærer på deres veste, forestiller da også en indianer med fjerprydning. Ifølge andre kilder nordvestnyt har talt med, er det rockergruppen Satudarah MC Northside, som er moderorganisation for klubben i Vig. Satudahra MC stammer fra Holland, hvor gruppen i dag er forbudt ved lov. De kom officielt til Danmark i 2013, og skiftede navn til Satudarah MC Northside. Senest har den kendte bokser og vild med dans-deltager, Patrick Nielsen, meldt sig under fanerne hos rockergruppen. Klubbens medlemmer er dømt i utallige sager om vold, våben og narkokriminalitet og har været involveret i flere konflikter siden ankomsten til Danmark. Alligevel er der heller ikke fra Rigspolitiets side meget at sige om Satudarah, Navajo-rockerne - eller rockergruppers mulige påvirkning af et lille lokalsamfund, som Vig.

- Rigspolitiet monitorerer løbende rockere- og bandemiljøet, herunder også Navajos, men af hensyn til politiets arbejdsmetoder, herunder igangværende og afsluttede efterforskninger, kan Rigspolitiet ikke oplyse nærmere om kendte lokationer grupperingen opholder sig på ej heller deres indbyrdes forhold og relationer. lyder det kortfattede svar fra presse- og kommunikationskonsulent hos Rigspolitiet, Thomas Rudbeck, som afviser, at uddybe svaret.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk