11. december 2018
Politiet er i gang med at efterforske en sag om mulig vold mellem to ledende medarbejder i Odsherred Kommune.
Politiet er i gang med at efterforske en sag om mulig vold mellem to ledende medarbejder i Odsherred Kommune.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet efterforsker påstået vold på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet efterforsker påstået vold på rådhuset
Odsherred - 08. marts 2018 kl. 12:59
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag den 12.februar var en dramatisk dag på Odsherred Kommunes rådhus i Højby. I hvert fald endte arbejdsdagen med, at Odsherred Kommune politianmeldte en afdelingsleder for at have fysisk forulempet en fagcenterchef.

arrow Læs også: Politianmeldelse: Kendte ikke lige reglerne

Afdelingslederen blev efterfølgende sendt hjem, og centerchefen blev sygemeldt. En partshøring viste eftefølgende, at sagen var temmelig broget, og det fik antageligt kommunen til at bede politiet om at annullere anmeldelsen for vold.

Siden har afdelingslederen været tibage på arbejde, men renset for mistanken blev hun aldrig, for politianmeldelsen blev angiveligt gemt eller glemt.

I hvert fald slog kommune direktør, Gitte Løvgren, i en mail til Nordvestnyt den 5. marts, fast, at der ikke havde været en politianmeldelse, og hos politiet var det heller ikke muligt at få bekræftet anmeldelsen, i hvert fald ikke i første omgang.

For da flere kilder over for Nordvestnyt, uafhængigt af hinanden, slog fast, at Gitte Løvgren tidligere havde sagt det modsatte, nemlig, at der var indgivet en politianmeldelse, bad Nordvestnyt Midt- og Vestsjællands politi om at genundersøge sagen.

Og så skete der noget, I en mailbesvarelse til Nordvestnyt forklarer politiet nu, at:

»Midt- og Vestsjællands politi kan bekræfte modtagelsen af en anmeldelse fra Odsherred Kommune om en mulig overtrædelse af straffeloven efter en voldelig hændelse mellem nogle medarbejdere. Politiet efterforsker i øjeblikket sagen og har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.«

I en sms til Nordvestnyt, skriver Gitte Løvgren, at hun er lettere forvirret over sagen, og selvom reglerne om efterforskning af straffesager dels handler om beskyttelsen af et eventuelt offer samt ikke mindst sikringen af retssikkerheden for parter, der bliver forkert anklaget, skriver hun om det hun kalder »den voldsomme episode mellem 2 medarbejdere« i en mail til byrådet blandt andet, at:

»..i mail af 21.februar oplyst om at Odsherred Kommune havde rettet henvendelse til politiet og trukket anmeldelsen tilbage, da vi ikke fandt grundlag for at opretholde anmeldelsen efter gennemført partshøring. Politiet bekræftede modtagelsen af dette per mail. I dag bliver jeg kontaktet af politiets chef for efterforskningsenheden Bjarke Kirkegaard, der oplyser at pressen har rettet henvendelse til politiet omkring sagen. Politiet oplyser samtidig, at de er forpligtet til at efterforske sagen, hvorfor de involverede vil blive afhørt. Deres tidligere meddelelse om at sagen er trukket tilbage, er således ikke længere gældende. De involverede parter vil blive orienteret om denne ændring af sagens status.«

arrow Fratrædelse: Fagcenterchef fik to måneder
09. marts 2018 kl. 08:54 Opdateret: kl. 22:04

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk