19. februar 2020
Branden opstod formentlig under halvtaget i håndværkerlandsbyen og bredte sig til flere containere, vurderer politiet. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Branden opstod formentlig under halvtaget i håndværkerlandsbyen og bredte sig til flere containere, vurderer politiet. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet efterforsker brande i festivals containere som påsatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet efterforsker brande i festivals containere som påsatte
Odsherred - 11. marts 2019 kl. 13:44
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet vurderer, at der er sammenhæng mellem lørdagens brande i containere i Vig Festivals håndværkerlandsby på Holbækvej og i en affaldscontainer ved festivalens kontor cirka 200 meter derfra, og at meget tyder på, at brandene er påsatte, oplyser Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

arrow Læs også: Politiet frigiver brandsted: Festival kan gå i gang med oprydning

- Vi har en stærk mistanke om, at brandene er påsat, siger kommunikationsmedarbejderen.

- Da der ikke er nogen naturlig forklaring på, at brandene opstod, og det brændte to steder tæt på hinanden inden for samme tidsrum, efterforsker politiet sagerne som mistænkelige. Området - specielt mellem håndværkerlandsbyen og Vig Festivals kontorbygning - blev derfor afsøgt af en hundepatrulje. Og politiet undersøger nu, om der er overvågning i området, siger kommunikationsmedarbejderen.

Vidner på stedet har fortalt politiet, at de så tre mænd køre fra stedet, kort tid før brandalarmen kl. 21.47.

- De beskrives som tre mænd, 18-30 år, almindelige af bygning, muligvis iført arbejdstøj eller mørkt tøj , samt hættetrøjer. De blev set sætte sig ind i en mørk ældre personbil, muligvis en stationcar, og køre fra stedet ad Hovedgaden, oplyser Charlotte Tornquist.

Hun opfordrer borgere til at kontakte politiet, hvis de har set noget i området lige før brandene blussede op, har set den mørke bil køre fra stedet eller i øvrigt har oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

- Den foreløbige undersøgelse af brandstedet viste, at branden formentlig var startet under et halvtag i træ og spredte sig på grund af strålevarmen, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

For Vig Festival løber skaderne op i mindst en halv mio. kr., fordi én af containerne indeholdt alle festivalens el-kabler.

arrow Se billederne af Vig Festivals ødelagte el-kabler
11. marts 2019 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk