11. december 2017
Planterne ryger op fra toppen af Inger Heebølls rødlers-skorstene. I baggrunden keramiske fortolkninger af oliepumpe-anlæg.
gallery icon

Se billedserie

Planterne ryger op fra toppen af Inger Heebølls rødlers-skorstene. I baggrunden keramiske fortolkninger af oliepumpe-anlæg.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planterne ryger op fra skorstene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planterne ryger op fra skorstene
Odsherred - 21. april 2017 kl. 21:06
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udstillingsgruppen Atrium nyfortolker den historiske, ydmyge ler-urtepotte på ny udstilling i Huset i Asnæs.

Atrium sætter beholder og plante i nye indbyrdes svingninger, nedbryder grænser mellem pottemageri, kunsthåndværk og kunst. Det er der kommet en absolut seværdig, spændende og spirende grøn udstilling ud af, som åbnes lørdag.

Planterne ryger op fra toppen af Inger Heebølls rødlers-skorstene. Ane-Katrine von Bülow har valgt at fortolke urtepotten skulpturelt i søjleformede stentøjs-karyatider (figurer inspireret af kvindekroppen), med et fad til planter på toppen.

Mette Marie Ørsted holder fast i den ydmyge urtepottes uglaserede rødlers-look i serien »Mur og kratværk« men har givet den en arkitektonisk overbygning, et nyt rumligt udtryk. Vinni Hedegaard Frederiksen er inspireret af klipper og murværk, hvor kraftfulde grønne vækster sprænger sig vej og splintrer materialet.

Vibeke Buciek lader planterne gro på toppen af store stentøjs-paddehatte i en fortolkning af det organiske kredsløb. De vilde væksters ukuelighed i byerne har inspireret Ann Linnemann i en serie af knuste potteskår, hvori planterne trives.

Desuden udstiller Helle Rittig, Lis Biggas, Tine Secher og Lise Seier Petersen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk