25. juni 2021
Nykøbing Sj. Petanque Klubs nye baner på Kongeengen blev indviet med Gammel Dansk, inden spillet gik i gang.  Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Nykøbing Sj. Petanque Klubs nye baner på Kongeengen blev indviet med Gammel Dansk, inden spillet gik i gang. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Petanque-klub indviede nye baner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Petanque-klub indviede nye baner
Odsherred - 16. maj 2021 kl. 12:31
Af Torben Andersen

Inden spillerne i Nykøbing Sj. Petanque Klub søndag formiddag gik i gang med at spille, var der stillet et par flasker Gammel Dansk på frem. For klubben indviede nemlig flere nye baner, og det betyder, at man nu har i alt 15 baner i det hyggelige anlæg på Kongeengen ved Egebjergvej.

Formanden, Edith Olsen, tog storsmilende imod de omkring 30 fremmødte, heriblandt flere, som ønskede at snuse lidt til spillet for at finde ud af, om det er noget for dem.

- Det er dejligt, at der er kommet så mange. Normalt er vi 16-20, som spiller tre gange om ugen. Vi begyndte så småt, da der blev lukket op i marts, fortæller Edith Olsen, som oplyser, at man spiller året rundt - i det omfang, vejret nu engang tillader det.

De nye baner er etableret med støtte fra Nordea-fonden og DGI. En bane til det ædle spil måler fire gange 12 meter, internationalt dog fire gange 15 meter.

Klubbens turneringer afvikles mest som double, altså hvor par spiller mod andre par. Parrene findes ved lodtrækning, så spillerne bliver blandet på kryds og tværs. Man kan også spille single, og denne søndag er der også flere triplehold.

- Vi er på forskellige niveauer, og vi har også nogle, som spiller med i DGIs turnering, men alle er velkommen, man skal kun kunne svinge en kugle afsted, smiler formanden.

Nykøbing Sj. Petanque Klub har 36 medlemmer, 22 mænd og 14 kvinder med en gennemsnitsalderen på 76 år. Ældste medlem er 93 år og yngste 61 år.

Foreningen har et hyggeligt klubhus.

- Vi er desværre ved at vokse ud af det. Vi kunne godt bruge mere plads, når vi nu spiller året rundt. Vi vægter både det sociale og det sportslige. Vi har jo også sociale arrangementer i klubben, og så kan det knibe med pladsen, fortæller Edith Olsen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk