27. maj 2019
Daimi lagde Pakhuset ned med sit smittende smil og sin swingende jazzstemme.
gallery icon

Se billedserie

Daimi lagde Pakhuset ned med sit smittende smil og sin swingende jazzstemme.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pakhuset svingede i takt til Daimi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pakhuset svingede i takt til Daimi
Odsherred - 09. februar 2019 kl. 22:12
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var en forvetningsfuld stemning i det tætpakkede Pakhuset i Nykøbing, som lørdag middag sammen med Louisiana Jazzband skød jazz-sæsonen i gang med yderst svingende jazz og klassikere som Yes sir, thats my baby. All of me og dream a little dream. Orkestret, under ledelse af Jesper Løvdal, lagde ud med at spille et par instrumentale numre.

- Så I lige kan blive varmet op til det energibundt, der kommer på scenen om lidt. I skal helst have en kropstemperatur på 41 grader, sagde han til publikum.

Sidste år modtog den folkekære sanger og skuespiller Daimi, efter 55 år på musik-scenen, Leo Mathiesen Prisen. Og så kom hun pludselig listende. Med en kaffekop i den ene hånd.

- Hvor er her bare for hyggeligt. Og solen skinner udenfor. I skulle slet ikke sidde herinde, sagde hun og grinede til sit publikum.

Hun satte orkesterlederen til at præsentere hele orkesteret, som hun beskrev som en blanding af børnebanden, mellemgruppen og ældresagen.

- Lidt som halv kalv og flæsk. Som Dirch plejede at sige, så giver det en god delle. I må selv bestemme, hvor den sidder, sagde Daimi, inden hun knipsede sig i gang til Bye, bye blackbird.

Daimi fortalte, at hun har spillet med orkestret i mere end 30 år. Dog med udskiftninger undervejs,

- Peter Federspiel på bas er vist ham, som har været med længst, drillede hun.

Ellers talte orkestret Morten Lundgren på trompet, Thomas Agergaard på saxofon, Per Møller på guitar, Vincent Nilsson på trombone og Ole Givskov på trommer. Sidstnævnte fik en særlig præsentation fra Jesper Løvdal.

- I undrer jeg måske over, hvor det er, I har set Ole før. Er det i TV-avisen? Nej, det er nede i Brugsen, for Ole er her fra Nykøbing, sagde Jesper Løvdal, og høstede ekstra klapsalver.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk