5. juni 2020
Brugsuddeler i Højby, Henrik Andersen, er i fuld gang med forberedelserne til en påske, der bliver noget anderledes end den plejer på grund af coronavirus. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Brugsuddeler i Højby, Henrik Andersen, er i fuld gang med forberedelserne til en påske, der bliver noget anderledes end den plejer på grund af coronavirus. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overvejer påskevagt ved brugsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvejer påskevagt ved brugsen
Odsherred - 29. marts 2020 kl. 13:19
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For mange butikker i Odsherred markerer Påsken en ny sæson - en sæson med masser af mennesker i sommerhusene, og masser af mad, der skal handles ind til påskebordet. Men i år sendte coronavirus mange i sommerhus en måned tidligere end forventet, og det vil påsken blive mærket af, vurderer brugsuddeler i Højby, Henrik Andersen,

- Jeg tror, påsken bliver noget mindre end vi har set andre år, fordi sæsonen startede tidligere. Men jeg tror til gengæld at sommeren kan gå hen og blive rigtig god for os. Jeg tror der er mange der bliver hjemme i nervøsitet for hvad der kan ske, hvis man rejser ud.

I disse dage forbereder han påsken for forretningen i Højby, og opfordrer kraftigt kunderne - fastboende, såvel som sommerhusgæsterne - om at planlægge deres indkøb hjemmefra og kun sende et enkelt familiemedlem af sted med indkøbssedlen. Både af hensyn til andre kunder og ikke mindst de ansatte.

- Men jeg oplever ingen sure miner, hvis man kommer lidt for tæt på hinanden, siger han.

Butikken i Højby har regnet på kvadratmetrene, og der må være 439 personer i butikken ad gangen jævnfør reglerne om afstand til hinanden, men selv ikke på de store sommerdage, har man været oppe på det antal samtidig.

Henrik Andersen forventer heller ikke, at folk kommer i store flokke for at handle ind til påskebordene.

- De kommer over hele dagen nu, og derfor er der masser af plads til kunderne. Nu er de her, og er blevet vant til at købe ind her, og det forventer jeg ikke ændrer sig i Påsken. Det er et rigtig fint leje vi er på nu. Vi går med overvejelser om at sætte en vagt på i påsken for at appellere lidt til folk, for lige netop i påsken er det meget mere kutyme at handle ind sammen hele familien.

En vagt er sidste mulighed for at regulere kundernes adfærd i butikken, vurderer brugsuddeleren.

- Så synes jeg ikke vi kan gøre mere, siger han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk