28. juli 2021
Fredag formiddag blev småsten fra OB-vejbelægning fejet væk fra kørebanen og cykelstien langs Høve Stræde. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Fredag formiddag blev småsten fra OB-vejbelægning fejet væk fra kørebanen og cykelstien langs Høve Stræde. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overvejer bedre skiltning for cyklister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvejer bedre skiltning for cyklister
Odsherred - 05. juli 2020 kl. 06:47
Af Marianne Nielsen

Torsdagens alvorlige styrt på cykel på Høve Stræde, maner til eftertanke hos centerchef i kommunens miljø og trafikafdeling, Kirsten Gyalokay.

arrow Læs også: Vil sagsøge kommune efter cykelstyrt

- Vi snakker om, hvordan vi eventuelt kan skilte endnu bedre for cyklister. De har måske ikke deres fokus på anvisninger til bilisterne, så det kan være vi skal skilte særligt for dem. Det er jo et stejlt stykke uanset om der er vejarbejde eller ej, siger hun til Nordvestnyt.

Strækningen har været præget af vejarbejde siden midten af juni, og har i den tid været genstand for megen kritik - både fra politisk hold, og fra borgerne i området, og på et ekstraordinært møde i miljø- og klimaudvalget besluttede politikerne at det skulle gøres om.

Stykket blev nemlig asfalteret på en måde, hvor et lag småsten over tid skal køres ned i tjære, kaldet OB-belægning, som er både billigt og meget slidstærkt, når først det er kørt til.

Men i mellemtiden mange småsten er i vejkanten og på cykelstien, blandt andet fordi der køres hurtigere end den tilladte begrænsning på 50 km/t.

Småstenene har skabt flere farlige situationer for både bilister og cyklister - senest i torsdags, hvor en kvinde måtte transporteres med helikopter til Rigshospitalet i bevidstløs tilstand.

På et møde torsdag eftermiddag mellem entreprenøren og miljø- og trafikafdelingen blev man enige om at fjerne småstenene straks inden weekenden og få et tilbud på en anden type belægning, kaldet Remix.

Fredag formiddag blev småstenene fra den nuværende OB-belægning på kørebanen og cykelstien på strækningen fjernet med fejemaskine.

arrow Efter ulykke: Nu får Høve Stræde ny asfalt
07. juli 2020 kl. 17:14 Opdateret: kl. 17:14
arrow Ude af respirator efter dramatisk styrt
06. juli 2020 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:07
arrow Efter styrt: Nu bliver der fejet småsten væk fra stejlt stræde
03. juli 2020 kl. 11:32 Opdateret: kl. 11:36
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk