18. juni 2021
Flere bilister overså skilte om omkørsel i forbindelse med asfaltarbejde på Kirkeåsvejen, og endte ved Gudmindrup Strand. Foto: Helene Nielsen.
Flere bilister overså skilte om omkørsel i forbindelse med asfaltarbejde på Kirkeåsvejen, og endte ved Gudmindrup Strand. Foto: Helene Nielsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overså skiltning: Omkørsel sendte bilister til stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overså skiltning: Omkørsel sendte bilister til stranden
Opdateret 12. maj 2021 kl. 10:46
Odsherred - 12. maj 2021 kl. 09:37
Af Helene Nielsen

Natten til onsdag kunne en flok hårdtarbejdende entreprenører fjerne afspærringerne på Kirkeåsvejen mellem Vig og Lumsås, og slippe bilisterne løs på den nye bløde og miljøvenlige asfalt, som er blevet lagt på siden den 5. maj.

- Vi har arbejdet i døgndrift i weekenden. Vejrliget har jo drillet lidt, og vi ville gerne have vejen klar til genåbning den 12. maj, som vi havde lovet, siger Bo Wamsler, som er entrepriceleder og ansvarlig for opgaven med den nye asfalt.

I forbindelse med asfalteringen var der især i weekenden den 8. og 9. maj bilister som blev udfordret af skiltningen om omkørsel, og ikke altid endte det rette sted, når de kørte fra færgen på Odden, og satte kursen mod København.

- Vi oplevede et kaos af biler. Bil efter bil svingede ned ad Gudmindrup Strandvej, og så kørte de helt ned til stranden, før de opdagede, at de nok var kørt forkert, fortæller Addi Christiansen fra Holbæk, som var i sommerhus i weekenden.

Hun måtte hjælpe flere forvildede bilister videre, og dirrigerede dem over Højby i retning mod Nykøbing.

Bo Wamsler har ikke set meget til trafikalt kaos i de dage asfaltarbejdet har stået på.

- Jo, der var lige en vanvidsbilist, som simeplthen bragede gennem afspærringen, og kørte ind der hvor folk gik og arbejdede. Han kørte videre, men vi fik nummeret på hans bil og jeg formoder, at politiet tager sig af resten. Men det er da vist det mest kaotiske, vi har oplevet, siger Bo Wamsler.

Han tror forvirringen hos enkelte bilister er opstået, fordi den officielle omkørsel var fra Lumsås mod Nykøbing.

- Men her var vejen jo ikke spærret, fordi det ikke var alle bilister, som nødvendigvis skulle mod København, men bare skulle længere ned i Odsherred. Det blev sagt ombord på Molslinjen og der stod store skilte i Lumsås, men der må være nogen, som alligevel har overset dem, og det beklager jeg da, siger han.

Bo Warmsler kan så også røbe, at det er blevet til ekstraordinær god og tyk asfalt på en del af den nyasfalterede strækning.

- Ud for Solvognens Fundsted var belægningen meget slidt, fordi det er gyngende mosejord vejen er lagt på. Så hvor vi normalt har gravet tre centimeter ned, så måtte vi her grave ni centimeter ned. Så nu er der god og ekstra fed asfalt, lover Bo Wamsler.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk