27. februar 2020
Der var fuldt hus, da der blev holdt møde i Asnæs om handicappedes rettigheder. Foto: Thomas Olsen
Der var fuldt hus, da der blev holdt møde i Asnæs om handicappedes rettigheder. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonomi kan presse handicappedes rettigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomi kan presse handicappedes rettigheder
Odsherred - 25. januar 2020 kl. 19:30
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Èn gang årligt revideres ledagerordninger og hjælp til personlig pleje og og hjælp i hjemmet for borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i Odsherred Kommune.

I forhold til Servicelovens paragraf 97, der er bevilling af ledsagerordning, har kommunen i 2019 revisiteret 111 sager, og i de fire af sagerne har borgerne klaget til Ankestyrelsen, som har stadfæstet kommunens afgørelse i de tre sager og èn sag er endnu ikke afgjort.

19 sager om hjælp til pleje er blevet revisiteret, og også her er der i fire tilfælde klaget over kommunens afgørelse. I disse sager har Ankestyrelsen stadfæstet eller delvist stadfæstet tre sager, fordi der var elementer, der blev hjemsendt til kommunens fornyede overvejelse og èn sag er blevet hjemvist.

Stigende sundhedsudgifter presser landets kommuner, og i en rundspørge foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner svarer otte ud af de ti adspurgte borgmestere, at primært udgifterne til sygepleje bare stiger og stiger uden at der følger penge med fra statsligt hold. En udvikling, der presser lokalpolitikerne til at spare på andre områder, og ifølge formanden for Danske Handicaporganisationer i Odsherred Kommune, Lene Danielsen, sidder de tilbage med en fornemmelse af, at handicapområdet holder for.

»Det kan godt være, at man revisiterer hvert år, men det ville være interessant at få at vide, hvor mange borgere, der har fået frataget hjælpeordninger, og hvad kommunen har gjort for at sikre sig, at borgerne har forstået konsekvenserne af beslutningen,« siger hun til Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk