27. marts 2019
Børnehave- og vuggestuebørn i Odsherred spiser fortsat hjemmepakkede madpakker.
gallery icon

Se billedserie

Børnehave- og vuggestuebørn i Odsherred spiser fortsat hjemmepakkede madpakker.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økologisk madordning ikke mulig i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økologisk madordning ikke mulig i Odsherred
Odsherred - 06. december 2018 kl. 21:15
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådsmedlem Clark Pratt (Ø) havde til tirsdagens møde i børne- og uddannelsesudvalget anmodet om, at der blev behandlet et forslag som ville sikre rammer for valg af økologisk mad i kommunens daginstitutioner. I forslaget pegede Clark Pratt på, at der burde være muligt for forældrebestyrelser i de pågældende institutioner, at prioritere økologiske og lokale madvarer, således at merudgifter tilæ økologiske indkøb, ville blive refunderet.

- I det hele taget skal Odsherred Kommune anbefale daginstitutionerne og forældrekredsene, at kostrådene følges (f.eks at sukker og meget sukkerholdige produkter begrænses til et minimum), stod der blandt andet i Clark Pratts forslag.

Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Søren With(S) fortæller, at forslaget blev positivt modtaget, men eftersom der ikke er en eneste daginstitution i Odsherred, hvor forældrebestyrelserne, har ønsket at indføre en madordning, så var forslaget slet ikke relevant.

- Børnene i daginstitutionerne får stadigvæk madpakker med. Det har forældrebestyrelserne valgt, og vi skal som politikere ikke pådutte forældrene, hvad der skal lægges i madpakkerne, siger Søren With.

Han fortæller, at de mange institutioner har valgt madordninger fra, fordi det ville blive alt for dyrt, hvis poderne skulle bespises i daginstitutionen.

- Men vi var i udvalget enige om, at det er godt, at der er kommet fokus på lokale råvarer og økologiske produkter, hvis det en dag skulle blive aktuelt, siger Søren With.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Clark Pratt, som havde stillet forslaget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk