22. september 2019
Børnene har været på stranden sammen med keramiker Martin Nybo Jensen for at grave ler op. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Børnene har været på stranden sammen med keramiker Martin Nybo Jensen for at grave ler op. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Odden-børn får fingrene i ler: Strandfund bliver til skulpturer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odden-børn får fingrene i ler: Strandfund bliver til skulpturer
Odsherred - 18. april 2019 kl. 15:07
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med hjælp fra Statens Kunstfonds Huskunstnerordningen kører Odden Skole og Børnehave det kunst-pædagogiske projekt »På træk«.

Keramik er et oldgammelt kunsthåndværk med elementer fra naturen i ler og glasur, og tilblivelsesprocessen genvækker urmenneskellige fysiske og kreative aktiviteter som æltning, udformning, udsmykning og brænding.

Det er baggrunden for det kombinerede kunst- og læringsprojekt »På træk«, der støttes af Statens Kunstfonds Huskunstnerordningen.

Gennem partnerskab mellem institutionen og en professionel kunstner får børnene, der er i alderen et til syv år, indblik og erfaring i naturens og de kunstneriske processer.

I dette tilfælde er keramiker og billedkunstner Martin Nybo Jensen fra sammenslutningen kPh4500, Nykøbing Sj., partner med Odden Skole og børnehave. Sammen med keramikeren kreerer børnene figurer - fugle og fisk - af ler og andre materialer, fundet på stranden.

Børnene har beskæftiget sig med fisk og fugle og det organiske kredsløb.

De har været på stranden, der ligger tæt ved, og har fundet tang, krabber, jern, muslinger og glasstykker, og de lærer, at naturens materialer kan bruges til at fremstille kunst; at man kan grave ler op fra jorden, slemme (rense i vand) det opgravede materiale og gøre det til forskellige former for brugs-ler.

De fundne materialer i naturen knuses og bruges som naturlige farver i glasuren. De lærer også om brænding af ler-figurerne.

Bag projektet står leder af Odden Skole og børnehave, Pia Edsberg, der tidligere har arbejdet med kunstneriske processer i børnehøjde, og Martin Nybo Jensen, der er udvikler på det store Geo Kids-projekt.

Forløbet kører til 29. maj, hvor der er fernisering.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk