21. oktober 2021
De nye stole er ankommet og stillet op på publikums-podierne i den nybyggede teatersal på Odsherred Teater. Den indvies i morgen lørdag. Foto: Joan Stræde/Odsherred Teater
gallery icon

Se billedserie

De nye stole er ankommet og stillet op på publikums-podierne i den nybyggede teatersal på Odsherred Teater. Den indvies i morgen lørdag. Foto: Joan Stræde/Odsherred Teater
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny teatersal gøres klar til indvielsen: Nu er der kommet stole og bagtæppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny teatersal gøres klar til indvielsen: Nu er der kommet stole og bagtæppe
Odsherred - 24. september 2021 kl. 06:45
Af Stefan Andreasen

Lige det sidste bliver der knoklet med at klargøre Odsherred Teaters nye teaterbygning med teatersal til den officielle indvielse lørdag den 25. september kl. 15.

Selve byggeriet er færdigt. Nu gælder det den sidste indretning af blackbox-teatersalen.

- Vi har lige fået alle stolene hjem og stillet dem på publikumspodierne. Og det sorte velour-bagtæppe er hængt op, fortæller PR-koordinator Joan Stræde.

Derudover bliver der monteret såkaldte ben - stofstykker ude ved siderne, som skuespillerne kan gemme sig bag.

Der hænges sufitter op i loftet, nedhængende stofbaner, der gemmer riggen og trækkene til kulisser.

- Vi vil ikke gøre en masse ud af at dekorere salen med gamle kulisser. Der bliver sat noget lækkert lys, men folk skal kunne fornemme den nye teatersal så åben som muligt, siger teaterleder Simon Vagn Jensen.

Lørdag er der inviteret et større publikum til indvielsen, der foregår i teatersalen med taler og underholdning - skuespil og musik - i et sammenkædet program.

Blandt andre borgmester Thomas Adelskov (S) skal tale.

- Vi har som område en rig kunsthistorie, og vores blomstrende kulturliv er noget af det, der løfter Odsherred og adskiller os fra andre.

- Det er unikt, at vi har en så velfungerende og nytænkende kulturinstitution som Odsherred Teater, og jeg glæder mig til nye spændende oplevelser i den nye flotte teatersal, siger borgmester Thomas Adelskov.

Der er inviteret fonds-bestyrelser, rådgivere, politikere, kulturfolk, kulturforvaltninger, samarbejdspartnere, repræsentanter for andre teatre, skuespillere, scenografer, instruktører.

Der er ikke offentlig adgang til indvielsen, men der vil efterfølgende blive holdt åbent hus.

Indvielsen af Odsherred Teaters nye teaterbygning er sidste led i en større transformation, hvor teatret er flyttet fra Annebergparken til gågaden i Nykøbing.

- Det er ikke hver dag, at et tidligere supermarked i en lille provinskommune ombygges til et forrygende teaterhus. Og det er heller ikke alle byggerier der får så markant betydning for en masse mennesker. Både for dem, der bor og arbejder i Odsherred, og dem der holder af at gæste området, siger teaterleder Simon Vagn Jensen, der fik idéen i 2014.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk