16. januar 2021
Geopark Odsherred-direktør Hans-Jørgen Olsen (th.), museumsleder Britta Tøndborg og museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen (tv.) besigtiger kunst-afdelingen i det nye geopark-info-punkt på Odsherreds Kunstmuseum. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Geopark Odsherred-direktør Hans-Jørgen Olsen (th.), museumsleder Britta Tøndborg og museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen (tv.) besigtiger kunst-afdelingen i det nye geopark-info-punkt på Odsherreds Kunstmuseum. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny indgang til kunstmuseum og geopark indvies

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny indgang til kunstmuseum og geopark indvies
Odsherred - 09. oktober 2019 kl. 15:45
Af Stefan Andreasen

- Vi skal nok nå at blive færdige til torsdag, siger maleren, der er ved at spartle væggene i Odsherreds Kunstmuseums nyombyggede indgang i Asnæs.

- Det bliver også den nye indgang til Geopark Odsherred, siger Hans-Jørgen Olsen, geoparkens direktør.

- Indgangen til den del, der har med kunst og kunstnerne at gøre - i forhold til landskabet, tilføjer direktøren.

Torsdag indvies Geopark Odsherreds nye og tredje info-punkt, en geopark-introducerende udstilling, på Odsherreds Kunstmuseum. I forvejen har geoparken to info-punkter - i Det Vilde Køkken i Klint og hos VisitOdsherred i Tinghuset i Nykøbing.

Info-punkterne er udført i samarbejde mellem Geopark Odsherred, udstillingsarkitekt Uffe Kurtzweil, designstuen Yoke og museumsudvikler Tine Nygaard.

- Det her er en styrkelse af samarbejdet mellem Geopark Odsherred og Museum Vestsjælland. Nu er vi flyttet sammen, siger museumsleder Britta Tøndborg.

I hvert info-punkt er en udstilling, der giver indblik i Odsherreds geologi og inspirerer til opdagelser i landskabet.

Gæsterne kan opleve landskabets udvikling ved at se udsigten fra Vejrhøj gennem en slags 3D-kikkert - udsigten er rekonstrueret i tids-nedslag.

Får man lyst til at se nogle af de Odsherreds-malerier, som omtales i info-punktets afdeling om kunstnerne, er der mulighed for det inde på museet.

I info-punktets gennemgang af kunstnerne, og hvor i geoparken man kan finde deres motiver, er J.Th. Lundbye med som den ældste og Jesper Christiansen som den yngste.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk