26. marts 2019
Martin Nybo Jensen (på stigen) og Thomas Nicolaisen (t.v.) afslører Arne Haugen Sørensens keramiske værk »Skt. Jørgen og Dragen«. Kunstneren ses til højre.
gallery icon

Se billedserie

Martin Nybo Jensen (på stigen) og Thomas Nicolaisen (t.v.) afslører Arne Haugen Sørensens keramiske værk »Skt. Jørgen og Dragen«. Kunstneren ses til højre.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny hal i Højby: Kulturen skal være en stærk spiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny hal i Højby: Kulturen skal være en stærk spiller
Odsherred - 14. november 2018 kl. 18:25
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter er mere end en moderne, arkitekttegnet idrætshal for borgerne i Højby; det skal være et kulturcenter for hele Odsherred med koncerter, billedkunst, flere kunstneriske udsmykninger, foredrag og meget mere, mener Thomas Nicolaisen, formand for Samarbejdsudvalget.

Foreløbig er de første kunstneriske signaler sendt ud i form af Arne Haugen Sørensens monumentale væg-relief »Skt. Jørgen og Dragen« og bronze-skulpturen »Porten« af den lokale billedhugger Peter Hesk-Møller. Kunsttegner Kasper Købke er gået i gang med researchen til sin tegnede fortælling om Højby i seks store billeder med indvielse i august næste år.

Udenfor har keramiker Martin Nybo Jensen inddraget borgerne i et fodspors-værk, der understøttes med en fotovæg med portrætter af sporenes ejermænd, fotograferet af Lars Wahl. Inden længe følger ophængning af tre forarbejder til værker af billedhugger Mogens Bøggild, som billedhugger Erik Varming, Huset i Asnæs, har doneret på vegne af familien.

- Vi er ved at finde de helt rigtige pladser til værkerne, siger Thomas Nicolaisen.

Han håber, at der om nogle år vil være penge til at indkøbe mere kunst til Borren.

- Vi skal fortsætte den vej. Jeg forestiller mig, at vi løbende har kunstudstillinger, der kan hænge et par måneder i Kulturhjørnet. Vi skal have koncerter, og det er her borgerne skal byde ind med gode idéer. Borren blev testet, da Copenhagen Phil holdt en fantastisk »Open Orchestra«. Publikum var begejstret for musikken og rummet, og vi skal helt klart have flere koncerter. Vi har fået et sted i Odsherred til de store koncerter, siger formanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk