21. april 2021
Sangerinden Jette Torp var fra 2013-18 forsanger til alsangen i teaterhaven i Annebergparken - et stævne, som kulturudavlet i Odsherred har valgt at lukke i en sparerunde. Nu arbejder Musik og Kultur i Odsherred på at finde en løsning, så alsangen kan fortsætte. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Sangerinden Jette Torp var fra 2013-18 forsanger til alsangen i teaterhaven i Annebergparken - et stævne, som kulturudavlet i Odsherred har valgt at lukke i en sparerunde. Nu arbejder Musik og Kultur i Odsherred på at finde en løsning, så alsangen kan fortsætte. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny aktør melder sig på banen for at redde alsang-stævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny aktør melder sig på banen for at redde alsang-stævne
Opdateret 04. marts 2021 kl. 10:32
Odsherred - 04. marts 2021 kl. 10:07
Af Stefan Andreasen

Først kom Anneberg Kulturpark på banen - nu melder også foreningen Musik og Kultur i Odsherred sig i kampen om at redde den årlige alsang-tradition i Annebergparken i Nykøbing Sjælland.

Kultur- og folkeoplysningsudvalget i Odsherred sparede alsangen væk på det seneste udvalgsmøde ved at skære de 20.000 kr., stævnet koster, som led i en større måltals-besparelse; en bunden opgave fra byrådet.

- Der er flere, der er kommet og har spurgt, og - ja - vi arbejder på at finde en løsning, så alsangen kan fortsætte. Det kommer til at ske på den ene eller anden måde, siger Anders Munch, formand for Musik og Kultur i Odsherred, der i daglig tale kaldes MOKIO.

Foreningen havde sidste sommer succes med at køre en serie koncerter på den gamle fodboldbane på Stårupvej i Højby og opkaldte området Helenehaven. Der er igen i sommer arrangeret koncerter i Helenehaven.

MOKIO har også overtaget driften af den populære gågade-musikfestival Honky Tonk i Nykøbing Sjælland efter aftale med Destination Sjælland, der havde påtaget sig opgaven efter Visit Odsherred.

Om politikernes nedlæggelse af alsangen i Annebergparken siger Anders Munch:

- Alsangen i Danmark har jo en fantastisk historie, der går mange, mange år tilbage. Sådan noget det trigger mig - det skal vi altså holde fast i, når der er så stor folkelig interesse for det. Især her i corona-tiden.

- Hvis politikerne ikke kan finde 20.000 kr. i budgettet til den slags i kulturudvalget, så er der nogle, der sidder og regner forkert, siger han.

Tirsdag oplyste Gitte Klausen, direktør i Anneberg Kulturpark, at hun også vil arbejde for, at alsangen kan fortsætte.

- Alsangen i Annebergparken er jo en skøn, lokal tradition, og jeg vil gerne prøve at tage tråden op, sagde Gitte Klausen.

Alsangen plejer at blive holdt i den gamle teaterhave.

Men Lærkehuset i Annebergparken 22, der tidligere rummede Odsherred Teater og Den Danske Scenekunstskole, er netop sat til salg af det statslige ejendomsselskab Freja, og derfor ved Gitte Klausen ikke, hvad der sker med muligheden for at bruge teaterhaven til alsang.

- Men jeg kan også sagtens forestille mig, at alsangen kan fungere i Grønnegårdsanlægget, hvor der også er et naturligt intimt rum imellem de gamle bygninger, der skaber en fantastisk fin akustik. Der er masser af plads i det grønne haveområde, siger Gitte Klausen.

Hun har også tidligere reddet det traditionsrige sankthansbål på strandengen for enden af Annebergparken.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk