14. maj 2021
Simon Vagn Jensen præsenterer (på foto) Odsherred Teaters nye teatersal på en borgermøde i i Nykøbing Sjælland 2019 - med udgangen af 2021 stopper han som leder, og jagten er nu gået ind på at finde en afløser. Foto: Peter Andersen
Simon Vagn Jensen præsenterer (på foto) Odsherred Teaters nye teatersal på en borgermøde i i Nykøbing Sjælland 2019 - med udgangen af 2021 stopper han som leder, og jagten er nu gået ind på at finde en afløser. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu starter udvælgelses-proces: Så mange har søgt jobbet som teaterleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu starter udvælgelses-proces: Så mange har søgt jobbet som teaterleder
Odsherred - 22. april 2021 kl. 21:15
Af Stefan Andreasen

I snart 25 år har Simon Vagn Jensen markeret sig som en markant, ambitiøs, kreativ, nytænkende og samarbejdssøgende frontfigur for Odsherred Tea­ter - ved årsskiftet stopper han, og nu er jagten gået ind på en person, som kan fylde hans rolle ud.

Efter en måned i cirkulation har stillingsopslaget resulteret i 31 ansøgere.

- Jeg synes, det er et rigtig flot antal ansøgere, siger Gitte Hededam (S), formand for teatrets bestyrelse og formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget.

Hun skal sammen med bestyrelsens næstformand, Sophie Lauring, teaterdirektør for Kolding Teater, og skuespiller Henrik Ipsen, personalerepræsentant i bestyrelsen, nu grovsortere og prioritere ansøgerfeltet. I begyndelsen af næste uge mødes hele ansættelsesgruppen for at udvælge seks-otte ansøgere til samtale.

Derefter indsnævres kredsen til tre personer, som skal videre til HR-test. Og til sidst vælger ansættelsesudvalget, der består af bestyrelsen og kulturcheferne Eva Ormstrup, Odsherred Kommune, og Jane Hald, Kalundborg Kommune (hvor Odsherred Teater også er egnsteater), en ny leder.

Første samtaler er 10.-12. maj - sidste samtaler er 18. eller 21. maj. Til sidst orienteres kultur- og folkeoplysningsudvalget på et ekstraordinært online-møde inden offentliggørelsen.

Halvdelen kvinder

- Jeg glæder mig meget til den videre proces. Der er nogle spændende, stærke folk i feltet. Der er folk fra hele landet - ikke fra selve Odsherred, men fra oplandet, siger Gitte Hededam.

- Der er folk fra teaterverdenen, der er kunstneriske profiler - folk, som har snuset til teatret og derefter er fortsat i andre job. Der er folk med en uddannelse i teatervidenskab, litteraturvidenskab, dramatiker, sanger - feltet er meget bredt. Godt halvdelen af ansøgerne er kvinder. Der er alle aldersgrupper - også unge og nogle med en del års erfaring, siger Gitte Hededam.

Formanden har tidligere redegjort for, hvilken type bestyrelsen er ude efter: En ambitiøs, stærk og kreativ leder med kunstneriske kompetencer.

Bestyrelsen har en forventning om, at den nye leder kan udleve det nybyggede teater i Nykøbings centrum, med ny teatersal, til gavn for hele Odsherred og områdets gæster.

Der søges en person, som kan sætte fokus på kunst og kultur i Odsherred.

Vedkommende skal kunne sætte teatret i spil sammen med hele området.

Og vedkommende skal kunne gå ind og spille en vigtig rolle på kultur- og fritidsområdet i hele kommunen i et samspil på tværs af kulturinstitutioner, foreninger, kommune og frivillige, har Gitte Hededam tidligere remset op.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk