23. november 2020
De to dexter-køer »Mille« og »Quincy«, der dannede fortrop i den nye naturpleje-patrulje i indhegningen ved Solvognens fundsted i Trundholm Mose, har nu fået følgeskab af »Tea«, »Queen« og »Ronja«. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

De to dexter-køer »Mille« og »Quincy«, der dannede fortrop i den nye naturpleje-patrulje i indhegningen ved Solvognens fundsted i Trundholm Mose, har nu fået følgeskab af »Tea«, »Queen« og »Ronja«. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er de en flok i Solvognens mose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er de en flok i Solvognens mose
Odsherred - 28. oktober 2020 kl. 19:43
Af Stefan Andreasen

De to dexter-køer »Mille« og »Quincy«, der for et par uger siden blev sat ud og dannede fortrop i den nye naturpleje-patrulje i indhegningen ved Solvognens fundsted i Trundholm Mose, har nu fået følgeskab af »Tea«, »Queen« og »Ronja«.

- Det gik så fint. »Mille« og »Quincy« tog imod, og selvom de aldrig har mødt hinanden før, fandt de hurtigt sammen i en flok og løb glade rundt i indhegningen, fortæller Helle Nordgaard, projektleder i Geopark Odsherred.

- Nu har vi en rigtig, lille flok på fem dextere - fire køer og en kvie. De tre nyankomne kommer lige »fra tyr«, så muligvis er det seks dextere, der er blevet lukket ud i mosen nu, når de på et tidspunkt får kalve, siger Helle Nordgaard.

- Det syner af mere nu, hvor de er fem. Som besøgende vil man lettere kunne få dem at se. De to første forsvandt nemt i krattet, siger projektlederen.

Det er kvægholder Flemming Frederiksen, Borrebjerg, der har sat dexter-køerne ud ved Solvognens fundsted. Han har også dextere som naturplejere ved Fårevejle Ås, på Lang Agre på Ordrup Næs, ved Fårevejle Kirke og på Ægholm ved Fårevejle.

Dexter-køerne kan gå ude i alt slags vejr. De kan gå i ly og læ i krattet, og foderet finder de på området herude, så de skal bare have vand, og det kører Flemming Frederiksen ud til området i en palle-tank og pumper det over i en anden tank ved køernes drikkekar.

I slutningen af november, alt afhængig af temperaturen, skal køerne hjem til Borrebjerg - så kniber det med at finde foder, og vandet fryser.

Så kommer de tilbage i foråret, sidst i marts, når der igen er god groning i vegetationen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk