22. februar 2020
Nicoline Lizzie Lund har valgt at stævne Odsherreds Efterskole, fordi hun for tre år siden blev blufærdighedskrænket på skolen. Foto; Martin Hoffmann Kønig
Nicoline Lizzie Lund har valgt at stævne Odsherreds Efterskole, fordi hun for tre år siden blev blufærdighedskrænket på skolen. Foto; Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nicoline stævner kendt efterskole efter krænkersag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicoline stævner kendt efterskole efter krænkersag
Odsherred - 09. juni 2018 kl. 08:13
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

137.738,20 kroner vil 20-årige Nicoline Lizzie Lund have tilbagebetalt fra Odsherreds Efterskole i Fårevejle. Skolen nægter, og derfor stævner hendes advokat skolen inden for et par dage.

arrow Læs også: Krænkersag skræmmer elever væk

Dagbladet Nordvestnyt har set stævningens ordlyd, og her slås det fast, at skolens ledelse forholdt sig ansvarspådragende passive, da de blev bekendt med at en lærer havde blufærdighedskrænket den dengang 15-årige pige.

Ifølge stævningen betød sagen, at pigen blev udsat for alvorlige psykiske belastninger, og i forhold til skolens ansvar skriver advokaten i stævningen, at der var tale om en ung pige, der blev udsat for et overgreb af sin skolelærer, hvorefter hun havde det mod at gå til sin skoleleder, hvorefter hun oplevede, at sagen »... bliver fejet ind under gulvtæppet og hun bliver ignoreret og må fortsætte med i dagligdagen at skulle gå ved siden af den pågældende lærer.«

Advokatfuldmægtig Leif Donbæk Thomsen har udarbejdet stævningen på vegne af Nicoline Lizzie Lund, og for ham er sagen helt klar.

- Èn ting er, at skolen kan slippe for at skulle bøde for selve sagen, men de skal da i det mindste ikke også tjene penge på, at deres elever blev blufærdighedskrænket, og derfor stævner vi skolen for at få ophævet skoleafgiften. Der er jo tale om en skole, der hyper sig som en fagligt ambitiøs skole, der er dyr, og som fremhæver sig selv som en eliteskole, men det har jo slet ikke været tilfældet her, siger han til Nordvestnyt.

Læreren blev i april 2017 dømt skyldig i at have blufærdighedskrænket fem elever, og han blev straffet med betinget fængsel i tre måneder.

Ifølge domsbogen fra Retten i Holbæk erkendte skoleleder Tom Hagedorn, at han blev gjort bekendt med Nicoline Lizzie Lunds oplevelse af episoden, og at han talte med den nu dømte lærer om sagen, men at han i øvrigt ikke gjorde mere ved det på daværende tidspunkt.

Til Nordvestnyt siger skolelederen, at han ikke har modtaget nogen stævning, og at han, hvis den skulle blive sendt, tager den med sindsro.

arrow Efterskolelærer får betinget straf for at beføle piger
21. april 2017 kl. 14:51 Opdateret: kl. 14:52
arrow Efterskolelærer rørte elevs bryst: Tænkte det var forkert
21. april 2017 kl. 12:02 Opdateret: kl. 12:04
arrow Erkender flere tilfælde af krænkelse
21. april 2017 kl. 11:34 Opdateret: kl. 11:34

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk