27. juli 2021
Naboerne til byggegrunden på Ravnsbjergvej 3 i Vig er trætte af, at den vokser til med ukrudt og brombærkrat. Foto: Marianne Nielsen.
Naboerne til byggegrunden på Ravnsbjergvej 3 i Vig er trætte af, at den vokser til med ukrudt og brombærkrat. Foto: Marianne Nielsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboer har klaget over byggegrund i ti år - men ejer fik ikke besked.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboer har klaget over byggegrund i ti år - men ejer fik ikke besked.
Odsherred - 14. juli 2021 kl. 14:15
Af Helene Nielsen

- Vi er trætte af at have udsigt til det lort. Det ligner en losseplads, lyder ordene fra forpagter af Vig Forsamlingshus, Lene Buchwald.

arrow Læs også: Danmarksrekord i denne naboklage

Hun mener det er til gene for gæsterne i forsamlingshuset, at de inde fra salen har udsigt til den tomme byggegrund på Ravnsbjergvej 3 i Vig, hvor beredskabet tidligere havde kontorbygninger, men som har ligget tom i mere end ti år. I dag er den udlånt til Vig Festival til opmagasinering og ophængning af bannere.

På den anden side af grunden, på Ravnsbjergvej 5, bor Anna Katrine Nielsen med sin familie. Hun er heller ikke begejstret for den til tider vildtvoksende grund, og har derfor rettet henvendelse til Nordvestnyt.

- Jeg har ikke kontaktet til kommunen, for jeg ved jo, at det ikke hjælper. Men jeg synes ikke det klæder byen med sådan en øjebæ midt i Vig by, siger Anna Katrine Nielsen.

10 år gammel klagesag

For ti år siden blev der også klaget til Odsherred Kommune over den tomme grund. Kommunen afviste den gang klagen, og klagerne sendte afgørelsen videre til statsamtet, som gav kommunen medhold. Anna Katrine Nielsen kendte ikke noget til klagerne over nabogrunden til Ravnsbjergvej 5, da hun købte huset for fem år siden. Hun fandt sagsakterne på køkkenbordet, da hun flyttede ind.

- Og vi blev hurtigt trætte af ukrudtet og brombærkrattet, som kommer ind over vores hæk. Der står også en grim grå container på grunden. Jeg har foreslået, at den bliver malet grøn, men der sker ikke noget. Folk ude på vejen kigger nærmest underligt på mig, når jeg luger bedet ind mod grunden, siger hun.

Kommuneinspektør Torben Greve kan godt huske klagesagen fra for ti år siden, men har ikke modtaget nye klager.

- Der er ingen lokalplan for grunden, og der er ingen byggepligt på den slags grunde. Vi kan som kommune ikke gøre noget med mindre der er tale om for eksempel rotter eller miljømæssige problemer. Vi blander os ikke i ukrudt, siger Torben Greve.

Ejer har intet hørt

Klagerne over grunden er i denne omgang slet ikke nået til grundens ejer.

-Jeg har intet hørt. De må da endelig ringe, hvis der en anden gang er noget, de er utilfredse med, siger Bo Egebjerg, som ejer den byggegrund, som får kritik af naboerne, som mener den er en »øjebæ« for Vig by.

Han er indehaver af Vig Fysioterapi og Fitness, og købte det 700 kvadratmeter store område i 2008 med henblik på at bygge en ny klinik. Men på grund af finanskrise blev planerne aldrig realiseret.

Lover at klippe græsset

- Det er jo ikke en uoverskuelig opgave, at klippe græsset, så hvis det generer, skal vi nok få det gjort, siger Bo Egebjerg.

I dag benyttes grunden af Vig Festival til opmagasinering og ophængning af reklamebannere.

Formand for Vig Festival Lars Gjerlufsen er ked af kritikken.

- Vi vil meget gerne have et godt forhold til vores naboer, men jeg har intet hørt om, at grunden skulle være tilgroet. En anden gang må naboerne meget gerne henvende sig til os, siger Lars Gjerlufsen.

Sælger gerne til "den rigtige pris"

Bo Egebjerg har ikke længere planer om at bygge på grunden selv.

- Så hvis der skulle være nogen, som vil købe grunden til den rigtige pris, så må de sige til, siger han.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk