10. juli 2020
Knud Skriver fra Nykøbing Rørvig Jazz Festival (th.) og Jesper Bertelsen, Biblioteker og Kulturhuse i Odsherred, besigtiger pladsen ved pakhusene i Nykøbing Sjælland. Privatfoto
Knud Skriver fra Nykøbing Rørvig Jazz Festival (th.) og Jesper Bertelsen, Biblioteker og Kulturhuse i Odsherred, besigtiger pladsen ved pakhusene i Nykøbing Sjælland. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musik-arrangører går sammen: Plan om ny udendørs musik-scene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik-arrangører går sammen: Plan om ny udendørs musik-scene
Odsherred - 29. maj 2020 kl. 09:55
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-krisen og samfunds-nedlukningen aflyste både Nykøbing Rørvig Jazz Festival og Kulturhus Pakhusets lørdags-jazz, men nu er arrangørerne gået sammen om en ny udendørs musikscene ved Pakhuset i Nykøbing Sjælland, hvor der skal spilles jazz og andre genrer for et siddende publikum.

Genåbningen og nye retningslinjer for at afvikle indendørs-koncerter åbner for, at der kan arrangeres udendørs-koncerter for siddende publikum.

- Vi har lavet et samarbejde nu, hvor vi hver især skyder noget af det ind, som skulle have foregået i sommer, siger Knud Skriver fra Nykøbing-Rørvig Jazz Festival.

- Nu gælder det om hurtigt at få etableret en enkel og fleksibel scene, så vi kan få gang i et tilbud til sommer-perioden, hvor folk jo ikke ligefrem vil blive overbebyrdet med kultur-arrangementer, siger Knud Skriver.

Den nye udendørs-scene bygges i krogen mellem Pakhuset og Pakhus 2.

I de nye retningslinjer betragtes den opmærkede stole-opsætning til udendørs-koncerter som en »koncertsal«.

Gæsterne skal sidde i samme retning og med en meters mellemrum. Der må sidde op til 500 publikummer, alt afhængig af pladsens størrelse.

Endnu er Pakhus-krogen ikke målt op, så arrangørerne har ikke et bud på antal pladser, men det er ikke i nærheden af de 500.

- Der bliver bygget en lav sceneforhøjning af fliser, som vil kunne tåle alt slags vejr, siger Knud Skriver, der er ved at skaffe sponsorer til scenen.

På den nye scene vil man kunne have alle former for musik- og kultur-arrangementer for voksne og børn, oplæsninger, teater; ikke kun på lørdage men også på ugedage i sommerferien.

Kulturhus Pakhuset skyder det i forvejen planlagte lørdagsjazz-program ind i den nye scene.

Jazz-festivalen kommer med det ikke-øremærkede beløb, som Tuborgfondet har støttet årets festival med.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk