27. september 2021
Under retssagen mod Mols-Linien er det blevet slået fast, at det ikke er ulovligt at hurtigfærgerne genererer 80 centimeter høje bølger mod kysterne. Foto: Mols-Linien
Under retssagen mod Mols-Linien er det blevet slået fast, at det ikke er ulovligt at hurtigfærgerne genererer 80 centimeter høje bølger mod kysterne. Foto: Mols-Linien
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Monsterbølge mangler på Youtube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Monsterbølge mangler på Youtube
Odsherred - 03. maj 2016 kl. 14:55
Af Martin Hoffmann Kønig

Mols-Liniens forsvarer, advokat Jakob Lund Poulsen, undrede sig flere gange under sin procedure i dagens retsmøde i sagen mod Mols-Linien, der er tiltalt for at have sejlet for hurtigt og skabt en invaliderende monsterbølge den 24.juli 2014.

arrow Læs også: Rederi anker ikke dom

I retten sagde han, at han var forbløffet over at anklagemyndigheden kun kunne fremskaffe fire vidner, der havde set bølgen og han sagde videre, at havde der været en monsterbølge efter hurtigfærgens indsejling til Odden Færgehavn, så burde den mindst være at finde på optagelser på Youtube.

Han erkendte, at Mols-Linien havde problemer med at redegøre for den fart som skibet sejlede med, men afviste, at færgen havde sejlet for hurtigt.

Anklageren Maria Jepsen, fra Midt- og Vestsjællands Politi, holdt dog fast i, at det er bevidst og dokumenteret af Søfartsstyrelsen, at skibet sejlede for hurtigt, mindst dobbelt så hurtigt som tilladt, og at skibets kaptajn efter hendes opfattelse bevidst havde sejlet for hurtigt og dermed havde skabt en voldsom bølge, der havde invalideret en kvindelig strandgæst samt overskyllet et mindre barn.

Anklageren kræver rederiet og kaptajnen idømt bødestraffe på henholdsvis 40.000 kr. til rederiet og 10.000 kr. til kaptajnen, mens forsvarsadvokaten på begges vegne krævede frifindelse.

Der afsiges dom på mandag.

arrow Sejlruten bliver ikke ændret
17. maj 2016 kl. 20:45 Opdateret: kl. 13:06
arrow Mols-Linien skyldig i sag om monsterbølge
09. maj 2016 kl. 12:09 Opdateret: kl. 17:44
arrow Skilte afventer retssagen mod Mols-Linien
03. maj 2016 kl. 09:10 Opdateret: kl. 09:11
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk