15. august 2020
Formand for lærerkredsen i Odsherred, her i samtale med skoleleder, Sydskolen, Jørgen Schandorff, vurderer, at der sker flere voldsepisoder mod lærere, end det fremgår af statistikken.
Formand for lærerkredsen i Odsherred, her i samtale med skoleleder, Sydskolen, Jørgen Schandorff, vurderer, at der sker flere voldsepisoder mod lærere, end det fremgår af statistikken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Mørketal« i voldssager mod lærere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Mørketal« i voldssager mod lærere
Odsherred - 18. marts 2019 kl. 13:32
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherreds Lærerkreds har registreret 11 anmeldte tilfælde af vold og trusler mod kredsens medlemmer ude på skolerne i Odsherred de første ni måneder af 2018. Det fremgår af den skriftlige beretning, som kredsformand Christina Even har offentliggjort forud for kredsens generalforsamling tirsdag den 19. marts.

Men reelt sker der flere tilfælde, hvor elever udøver vold, trusler eller krænkelser over for en lærer, vurderer kredsformanden.

- Vi hører fra skolernes tillidsrepræsentanter og medlemmer om flere tilfælde, end vi ser registreret, konstaterer Christina Even over for Nordvestnyt.

Hun mener, at mørketallet har flere årsager, blandt andet holdningen om, at barnet ikke kan gøre for det.

- Der kan være en manglende vilje - eller ønske om ikke at gøre børnene til »voldsmænd«, manglende tid til registrering og opfølgning, manglende forståelse for, at det handler om at beskytte medarbejderen og måske også uvidenhed om den kommunale politik, siger hun med henvisning til kommunens nul-tolerancepolitik.

Hvor stor en rolle spiller vold og trusler mod lærerne i hverdagen?

- Det afhænger af mange ting. Nogle steder er det blevet mere »accepteret«, for hvis det sker tit, så bliver det desværre den nye normal, siger hun.

Af registreringerne fremgår det ikke, om hændelserne er sket på almindelige afdelinger eller i specialafdelinger, da de er registreret under de respektive afdelinger - det vil sige, at for eksempel specialklasserækken i Vig er registreret under Sydskolen, afdeling Vig.

I beretningen skriver hun videre, at Odsherreds Lærerkreds presser hårdt på for at få alle hændelser anmeldt.

»Det gør vi, fordi vold og trusler ikke hører hjemme i folkeskolen, men især fordi uanmeldte hændelser ikke kan hjælpe vores medlemmer, når de bliver så syge, at de ikke længere kan varetage et arbejde i folkeskolen«, understreger Christina Even i beretningen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk