19. juli 2019
Stig Pedersen præsenterer her en bas med tysk malteserkors som krop og en model af »Den Røde Baron«?s Fogger-jager fra 1. Verdenskrig monteret ved stemmeskruerne.
gallery icon

Se billedserie

Stig Pedersen præsenterer her en bas med tysk malteserkors som krop og en model af »Den Røde Baron«?s Fogger-jager fra 1. Verdenskrig monteret ved stemmeskruerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mørket sænkede sig over forlystelseparken i Vig, og D-A-D slog til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mørket sænkede sig over forlystelseparken i Vig, og D-A-D slog til
Opdateret 09. juli 2017 kl. 11:01
Odsherred - 09. juli 2017 kl. 10:40
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Disney's børnesang »Who's Afraid Of The Big Bad Wolf?« fløjtede - med stærke undertoner - afslutningskoncerten på årets Vig Festival i gang efter mørkets frembrud, sent lørdag aften.

arrow Læs også: Mads mødte Mads på Vig Festival

De store, stygge rock-ulve fra D-A-D lurede i kulissen og slog til imod familie-forlystelsesparken i Odsherred. Med kløerne hvæssede og helvedes-gabet hvæsende vidt åbent pustede de den mørke, rå, bestialske rock ud over festivalpladsen, hvor publikum stod tæt pakket sammen foran Store Scene som en flok pingviner i natten.

D-A-D var som dæmoniske figurer fra et grumt tegneserie-univers - Jesper Binzer i vokal front som den mystiske fortæller med de hidsige, skrigende, sataniske vokal-udslip; og Jacob »Cobber« Binzer med signatur-hovedbeklædningen, slidt, høj chapeau claque, og de fræsende guitar-stormløb mod pingvin-flokken.

Den buldrende bassist Stig Pedersen i konstant bevægelse på scenen - et eventyr-show i sig selv. I pilot-forklædning med hjelm og dragt og konstant udskiftning mellem de kreative basser, blandt andet én med tysk malteserkors som krop og en model af »Den Røde Baron«'s Fogger-jager fra 1. Verdenskrig monteret ved stemmeskruerne; eller en bas udformet som det afpillede ko-kranie »Molly«, bandets maskot og logo, med rødt lysende øjne i mørket.

Og Laust Sonne som det rytmiske kraftværk bag trommerne, energiforsyningen, leverandøren af power til det enorme rock-tryk, der blev lagt mod festivalen.

D-A-D har efter 35 år i branchen produceret 160 numre, bekendtgjorde Jesper Binzer, og til koncerten rystede bandet posen godt og grundigt, så der både var hårdt-rockende knytnæver og mere melodiske øre-hvilere (hvis man kan bruge det udtryk om D-A-D).

Vig Festival blev hårdt, brutalt og effektivt lukket og slukket med et dunder af et teatralsk rockshow, hvor beredskabet holdt klar med en brandbil ude bag Store Scene, fordi bandet - traditionen tro - fik lidt af hvert til at flamme op på scenen.

arrow Festival: Måger og frivillige tager skraldet
11. juli 2017 kl. 14:11 Opdateret: kl. 09:03
arrow Aggressiv mand på festival
10. juli 2017 kl. 11:18 Opdateret: kl. 11:18
arrow Vig Festival er nu tilbage på sporet
09. juli 2017 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk