25. juli 2021
Siden det andet borgemøde i foråret 2017 og efterfølgende beslutning i byrådet har der været ret stille om biogasanlægget i Vig. Naboerne er fortsat  imod. Foto: Peter Andersen
Siden det andet borgemøde i foråret 2017 og efterfølgende beslutning i byrådet har der været ret stille om biogasanlægget i Vig. Naboerne er fortsat imod. Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modstand mod biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modstand mod biogasanlæg
Odsherred - 09. november 2018 kl. 06:29
Af Torben Andersen

Som omtalt i Nordvestnyt forleden, trækker det ud med at etablere et biogasanlæg ved Vig.

Initiativtagerne, landmændene Preben Hansen og Kenneth Øster, har haft forhandlinger med en investor, som de forventer vil træde frem for offentligheden inden for de nærmeste par uger.

Da projektet blev lanceret på et par borgermøder i efteråret 2016 og foråret 2017, udtrykte flere naboer modstand mod at etablere et biogasanlæg ved en af rundkørslerne mellem Vig og Hønsinge.

14 lokale borgere gjorde indsigelse mod lokalplanen og kommuneplantillæget, som omhandler opførelsen af anlægget, men Odsherred Kommune afviste klagen.

Selv om der har været stille om anlægget i længere tid, så er modstanden stadig intakt. Det oplyser Maria Nicolajsen, en af naboerne.

-Vi vil meget gerne høre, hvorfor borgmester Thomas Adelskov (S) og Paw Pedersen (DF) (formand for miljø-og klimaudvalget, red.) synes, at det er en god idé, at man skal fragte den absolut største del af gylle med mere fra én anden kommune og op til biogasanlægget et par km nord for Vig, forædle det til gas og sende den tilbage igen, syd for grænsen. Gassen skal ikke til noget varmeværk i Odsherred, som det først blev sagt. Gassen skal syd for kommunegrænsen igen, men hvor ligger miljøtanken i det, spørger Maria Nicolajsen.

Efter at byrådet i juni 2017 vedtog kommuneplanlægget, der tillader opførelsen af et biogasanlæg ved Vig, har Odsherred Forsyning overtaget varmeværket ved Vig. Og forsyningen arbejder videre med en andre løsninger, der er mere økonomisk fordelagtige end at bruge biogasanlægget ved Vig. Det fremgår af et kommunalt notat.

Naboerne mener ikke, at et biogasanlæg vil være en god forretning for Odsherred.

-Odsherred Kommune tjener ikke på det, heller ikke forsyningen, der har valgt andre alternativer. De eneste, der vil tjene på det her, er Preben Hansen og investorerne, siger Maria Nicolajsen.

Naboerne tror ikke på politikernes forsikringer om, at et moderne biogasanlæg ikke kommer til at lugte. Maria Nicolajsen henviser til, at der er planer om at bygge et nyt, stor boligområde i Vig - et par kilometer fra biogasanlægget.

- Ingen kan være i tvivl om, at det kommer til at lugte. Se på Kalundborg! Vig står tilbage med et stinkende biogasanlæg i de kommende 30 år. Vi vil også gerne vide, hvad man siger til at holde tuskemarked og Vig Festival til duften af anlægget, siger Maria Nicolaisen.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk