19. maj 2019
Den kendte mode-ekspert Lennart Raaholt skal sammen med glaskunstner Susanne Jøker Johnsen udvikle udstillingen. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Den kendte mode-ekspert Lennart Raaholt skal sammen med glaskunstner Susanne Jøker Johnsen udvikle udstillingen. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mode-designere skal tolke glasset på stor udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mode-designere skal tolke glasset på stor udstilling
Odsherred - 11. januar 2018 kl. 14:05
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nykøbing: Den kendte designer og mode- og trendforsker Lennart Raaholt skal kuratere og medvirke som udstiller på årets store særudstilling »Glass, Fashion & Fantasy« på Hempel Glasmuseum i Nykøbing Sjælland til sommer, skriver dagbladet Nordvestnyt.

En udstilling, der bevæger sig i krydsfeltet mellem mode og glas. En perlerække på ti kendte kunstnere og designere, de fleste arbejder indenfor mode-branchen og dækker tilsammen det meste af modens spektrum, skal på udstillingen forholde sig til glassets natur - skrøbelighed og gennemsigtighed - selvom de i deres daglige arbejde er langt fra glas som kunst-art.

- Kunstnerne er frit stillet i deres arbejder. Værkerne skal ikke nødvendigvis udføres i glas men kan reflektere over glassets karakteristika som for eksempel transparens og skrøbelighed, siger Bodil Busk Laursen, bestyrelsesformand for Hempels Kunstfond, der driver Hempel Glasmuseum.

De ti udstillere, flere af dem repræsenteret på statsanerkendte museer, er: Multikunstner, avantgarde -modedesigner og musiker Henrik Vibskov; papirkunstner og designer Marianne Eriksen Scott-Hansen; brille-designer Cold Heggem, der arbejder med træ og horn; industriel designer Maria Berntsen, der inspireres af arkitektur, natur, mode og tendenser; den prisbelønnede beklædningsdesigner Anne Damgaard; hatte-designer Susanne Juul, der blandt andet har kreeret hatte til kronprinsesse Mary; haute couture- modedesigner Violise Lunn, der blandt andet arbejder med porcelæn og papir i sine kreationer; Frederikke Antonie Schmidt, stifter af sko-succesen Roccamore, DJ og lydkunstner Katrine Ring, samt førnævnte mode-ekspert og designer Lennart Raaholt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk