20. januar 2021
Tasja Nielsen kan se frem til at modtage over 71.000 kroner fra en Facebook indsamling folketingsmedlem, Kaare Dybvad, har sat i værk. privatfoto
Tasja Nielsen kan se frem til at modtage over 71.000 kroner fra en Facebook indsamling folketingsmedlem, Kaare Dybvad, har sat i værk. privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Misbrugt: Tasjas kamp for retfærdighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Misbrugt: Tasjas kamp for retfærdighed
Odsherred - 31. maj 2018 kl. 11:10
Af Martin Hoffmann Kønig

Baggrunden er afgrundstrist. Et mangeårigt seksuelt misbrug af en pige på ganske få år udløste i sin tid en erstatning på lidt over 52.000 kroner. Pigen er i dag blevet kvinden Tasja Nielsen fra Fårevejle, der som 18-årig står tilbage med ar på sjælen, men også en afgrundsdyb oplevelse af at være uretfærdigt behandlet.

arrow Læs også: Ofre for sexmisbrug skal sikres erstatning

For den beskedne erstatning, der skulle hjælpe hende som voksen, brugte hendes biologiske mor, og dengang var der ingen til at hjælpe hende.

Siden hun har fortalt sin historie i medierne er den politiske interesse og vilje til at hjælpe eksploderet, og tirsdag var Tasja Nielsen på besøg i Folketinget, hvor hun mødtes med tre folketingsmedlemmer.

Kaare Dybvad, (S), har på eget initiativ startet en pengeindsamling på Facebook, fordi han ville sikre at Tasja Nielsen alligevel fik sin erstatning, og det er gået over al forventning.

71.833 kroner er der blevet samlet ind, og samtidig har justistministeren tilkendegivet, at sagen har fået ham til at bede sine embedsmænd om at se reglerne efter med henblik på hurtigst muligt at stramme yderligere op, så der ikke fremadrettet kommer sager som Tasja Nielsens.

Tasja Nielsen er meget taknemmelig for den generøse pengeindsamling, men hun står stadig tilbage med en række ubesvarede spørgsmål, som hun håber politikerne vil afklare.

»I forhold til det civile søgsmål, som jeg måske kan foretage mod min biologiske mor, kan der måske komme en afgørelse, men hvad hjælper det, hvis hun skylder mere væk end hun ejer? Er erstatningen for seksuelle overgreb så ligegyldige? Jeg sidder stadig med en masse ubesvarede spørgsmål som jeg ikke kan finde eller få svar på, og det må jeg selvfølgelig affinde mig med. Det jeg håber på fremadrettet er, at lovgivningen på området bliver bedre og at den forurettede bliver sikret erstatningssummen, uanset beløb, og at man ser på, hvor vidt man kan forlange at en umyndig person, et barn, skal have indsigt i lovgivningen for at få sin ret,« siger hun til Nordvestnyt.

arrow Måtte hive sin mor i retten
25. august 2018 kl. 14:13 Opdateret: kl. 15:35
arrow Tasjas penge er i hus
29. maj 2018 kl. 15:36 Opdateret: kl. 10:36
arrow Pengene vælter ind til Tasja
24. maj 2018 kl. 12:04 Opdateret: kl. 10:10
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk