21. maj 2019
Trafikministeriet vil have Movias hjælp til at finde ud af om batteritog kan afløse det nuværende materiel på jernbanestrækningerne i Nordvestsjælland. Foto: Marianne Nielsen
Trafikministeriet vil have Movias hjælp til at finde ud af om batteritog kan afløse det nuværende materiel på jernbanestrækningerne i Nordvestsjælland. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministerium vil undersøge om batteritog er fremtiden i Nordvestsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministerium vil undersøge om batteritog er fremtiden i Nordvestsjælland
Odsherred - 08. december 2018 kl. 09:14
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trafikselskaberne Movia og DSB er blevet inviteret til at deltage i en undersøgelse af mulighederne for, at der i fremtiden kan køre batteritog på Nordvestbanen til Kalundborg og på Odsherredsbanen til Nykøbing.

Det er Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, der gerne vil have indblik i mulighederne for at anvende batteritogs-teknologien til at forbedre togbetjeningen af Nordvestsjælland, herunder altså Nordvestbanen og Odsherredsbanen.

Odsherredsbanen drives af Lokaltog, hvor Movia ejer 75 procent af aktierne, mens DSB sørger for togtrafikken på Nordvestbanen.

»Movia deltager i arbejdet, både fordi en analyse af mulighederne med batteriteknologi kan være interessant i forbindelse med at fremme teknologiskift inden for togmateriel i en mere klimavenlig retning, og fordi der ved anvendelse af en fælles teknologi kan være mulighed for sammenhængende betjening af såvel Nordvestbanen som Odsherredsbanen«, fremgår det af dagsordnen for det seneste bestyrelsesmøde i Movia, hvor der blev orienteret om sagen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk