7. maj 2021
Smukt ser de ud, det 800 år gamle Dragsholm Slot, men der er mange udgifter forbundet med at holde en gammel »dame« som hende pæn. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Smukt ser de ud, det 800 år gamle Dragsholm Slot, men der er mange udgifter forbundet med at holde en gammel »dame« som hende pæn. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milliondyr renovering skubbet af corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milliondyr renovering skubbet af corona
Odsherred - 12. april 2021 kl. 06:29
Af Martin Hoffmann Kønig

I mere end 50 år er de 185 vinduer på Dragsholm Slot blot blevet vedligeholdt, men den går ikke længere, så de skal udskiftes, og da hvert af dem koster 50.000 kr., er der tale om en gevaldig udskrivning på omkring 10 mio. kr.

Planerne var fremskredne, men corona pandemien har spændt ben for projektet, og det ærgrer slotsejer Mads Bøttger.

»Corona har lavet ikke mindre end to benspænd på projektet. Slots- og Kulturstyrelsen, som vi ner i tæt samarbejde med for at finde den rigtige løsning, måtte i december udskyde et møde under henvisning til corona. Det møde er først i kalenderen om et par uger, så vi har ikke et færdigbeskrevet projekt at gå i gang med endnu,« siger han.

Udover det praktiske, så har tvangsnedlukningen af slottet, også tæret gevaldigt på likviditeten.

»Det er jo ingen hemmelighed, at corona har slået et gevaldigt hul i kassen her på slottet. De gode år med en sund drift giver os mulighed for at finansiere større restaureringer og den løbende vedligehold. Sådan er 2020 ikke gået, og 2021 er ikke igang for os endnu som andet end udgifter, så i stedet for at have midler til restaurering, har vi blot et hul mere at lappe. Og dette hul har form som et stort millionbeløb og kommer til at tage år at lappe,« siger han.

Før slottet har en færdigbeskrevet plan for vinduernes udskiftning er det ikke muligt at søge den nødvendige fondsstøtte, og derfor er det udskudt på ubestemt tid.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk