27. juli 2021
Cykelruten Istidsruten kommer til at løbe tæt ved Solvognens fundsted i Trundholm Mose - et formidlingsprojekt i Odsherred der nu støttes med 3,1 mio. kr. af Nordea-fonden.
gallery icon

Se billedserie

Cykelruten Istidsruten kommer til at løbe tæt ved Solvognens fundsted i Trundholm Mose - et formidlingsprojekt i Odsherred der nu støttes med 3,1 mio. kr. af Nordea-fonden.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Million-støtte til markering af Solvognens fundsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Million-støtte til markering af Solvognens fundsted
Odsherred - 08. maj 2018 kl. 09:25
Af Stefan Andreasen

Med en bevilling på 21 mio. kr. har Nordea-fonden gjort det muligt at etablere 250 km cykelvej, kaldet Istidsruten, fra Odsherred i nord, gennem Holbæk, Kalundborg, Lejre til Sorø i syd, hvor ét af de mest markante stop vil være Solvognens fundsted i Trundholm Mose, der nu markeres i et større landskabsarkitekt- og formidlingsprojekt, takket være 3,1 mio. kr. fra Nordea-fondens istidsrute-bevilling.

arrow Læs også: De vandt konkurrence om at formidle Solvognens fundsted

- I Geopark Odsherred er vi rigtigt, rigtigt glade for, at vi nu kan realisere Istidsruten, som bliver en ikonisk cykelrute i Vestsjælland, og samtidig har bevillingen givet os mulighed for at realisere et andet af geoparkens flagskibs-projekter, en større, sammenhængende formidling af Solvognens fundsted i Trundholm Mose, siger Hans-Jørgen Olsen, direktør i Geopark Odsherred.

- Mærkeligt nok har Solvognens fundsted - et af landets vigtigste - hensygnet i glemsel i mange år. Nu kan vi få det frem og formidle stedet og fortælle alle historierne. Med midlerne fra Nordea-fonden har vi et fuldt finansieret projekt, siger Hans-Jørgen Olsen.

Ud over de 3,1 mio. kr. har Odsherred Kommune afsat 2 mio. kr. til forbedring af tilkørselsforhold, og der er afsat penge til jordkøb i de aktuelle forhandlinger med lodsejere.

Geopark Odsherred vil gå i gang med processen med at gøre skiseprojektet for Solvognens fundsted til et færdigt projekt efter sommerferient, hvorefter der skal være en budrunde for firmaer, der kan påtage sig den kombinerede opgave at udforme projektet i landskabet og udarbejde en plan for formidlingen af historien.

- Vi håber at kunne åbne Solvognens fundsted i slutningen af 2019, siger Hans-Jørgen Olsen.

Skitseprojektet er udarbejdet af to landskabsarkitekt-studerende, og skitsen danner afsæt for den videre udvikling.

I forslaget iscenesættes det oprindelige gravefelt og striben af enkeltfund i stil med kriminal-teknikernes gerningssteds-markeringer, så de tilsammen danner en rute.

Hele fundstedet markeres med en cirkelform (480 meter i diameter).

Istidsruten vil inspirere rigtig mange borgere til flere gode, fælles oplevelser i den særlige sjællandske natur, mener Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

- Takket været det stærke lokale engagement og samarbejde på tværs af kommuner og attraktioner går 250 kilometer kulturhistorie, natur og friluftsliv nu op i en højere enhed til gavn og glæde for områdets beboere, turister og erhverv, siger Henrik Lehmann Andersen.

arrow Solvogns-projekt må udskydes på grund af kommunal regnefejl
22. februar 2019 kl. 17:11 Opdateret: kl. 14:31
arrow Nænsom formidling af Solvognens fundsted
08. maj 2018 kl. 18:12 Opdateret: kl. 18:12
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk