16. december 2017
Thure Jørgensen, formand for Grundejerforeningen Annebergparken, i den gamle brændelade, der skal ombygges til kulturhus. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Thure Jørgensen, formand for Grundejerforeningen Annebergparken, i den gamle brændelade, der skal ombygges til kulturhus. Foto: Marianne Nielsen
Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Million-støtte til Odsherred-ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Million-støtte til Odsherred-ildsjæle
Odsherred - 10. oktober 2017 kl. 10:22
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To projekter fra Odsherred får hver en halv million kroner i støtte fra Realdanias ildsjælekampagne Underværker, hvor lokale ildsjæle forvandler bygninger, byer og boligområder til nye rammer om oplevelser og fællesskaber.

Grundejerforeningen Annebergparken i Nykøbing Sjælland får en halv million kroner til et projekt på det gamle sindssygehospital med at renovere den smukke, mørke trælade kaldet Brændeladen.

Den ene afdeling i laden skal fremover bruges som kulturhus med koncertsal, spisested, legerum, mini-mosteri og gildesal.

Det vil koste 800.000 kr. at indrette den ene halvdel til kulturhus.

Det andet Odsherred-projekt, der får Realdania-støtte, er Skovgaard Isværksted - Maria Volts vision om at etablere et is-kulturcenter på Skovgård på Sandskredvej ved Kongsøre, hvor lokale producenter og frivillige, børn og familier, skoleklasser og andre interesserede kan mødes og skabe den gode is.

På gården skal der indrettes værkstedskøkken, en is-café, undervisningslokaler og udstillingssted.

Der findes kun et enkelt lignende is-værksted i verden. Hvis projektet skal realiseres, skal Maria Volt rejse i alt 4,2 mio. kr. De 500.000 kr. fra Realdania skal bruges på etablering af værksteds-køkkenet.

I alt var der 88 projekt-idéer på dagsordenen, da bedømmelsesudvalget for »Underværker« udvalgte de 25 projekter fra hele landet, som får støtte-midler - fem af projekterne på Sjælland.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk