29. januar 2020
Henrik Andersen, formand for Odsherred Erhvervsforum, vurderer, at den grønne omstilling vil præge erhvervslivet fremover - men økonomien skal følge med, siger han. Foto: Torben Andersen
Henrik Andersen, formand for Odsherred Erhvervsforum, vurderer, at den grønne omstilling vil præge erhvervslivet fremover - men økonomien skal følge med, siger han. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljødebat påvirker erhvervsliv og landbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljødebat påvirker erhvervsliv og landbrug
Odsherred - 10. september 2019 kl. 15:30
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljøsynspunkter er mange i disse måneder, og derfor er Henrik Andersen, formand for Odsherred Erhvervsforum, da heller ikke i tvivl om, at det lokale erhvervsliv skal være opmærksom på den grønne omstilling.

- Den fylder mere og mere. Hvis ikke vi gør noget, bliver erhvervslivet tabere. Jeg tror, at folk så kan finde på at fravælge os, siger Henrik Andersen, som fremhæver, at økonomien skal være med, før det giver mening at tale om bæredygtighed.

- Vi skal skabe nogle rammer, så erhvervslivet hurtigt kan omstille sig, så det ikke bliver så økonomisk dyrt. Vi skal ikke være euforiske, men også se på den lange bane, siger Henrik Andersen.

Landspolitikere diskuterer, om det skal være staten, økonomiske incitamenter eller markedet, der skal mest indflydelse på retningen i den grønne omstilling. Henrik Andersen, som er brugsuddeler i SuperBrugsen i Højby, er ikke i tvivl om, at det bliver markedet, der kommer til at bestemme inden for detailhandlen.

- Dem, der forstår at markedsføre, at de er med på omstillingen, vil også vinde på længere sigt, for emnet fylder i dag så meget hos forbrugerne, at vi ikke kan tilsidesætte det. Spørgsmålet er, hvornår kampen skal tages i forhold til økonomien. Her kan jeg godt blive lidt bange for, at man bare kaster sig ud i noget løsninger, som vil få flere virksomheder til at lukke, siger Henrik Andersen.

Allan Klestrup Hansen, formand for Odsherreds Landboforening, understreger, at landmændene selv er naturforvaltere.

- Vi bor i naturen, og vi er jo ikke interesseret i at ødelægge vores eget levebrød. Mange landmænd gør en stor indsats for naturen, men vi får også udstukket en masse retningslinjer og regler, som vi skal følge, siger Allan Klestrup Hansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk