21. september 2021
Maja Lisa Engelhardt fotograferet under ophængningen af udstillingen på Odsherreds Kunstmuseum, her ved værket »Vintersolhverv«.                 	      Foto: Henrik Hjertholm/Museum Vestsjælland
gallery icon

Se billedserie

Maja Lisa Engelhardt fotograferet under ophængningen af udstillingen på Odsherreds Kunstmuseum, her ved værket »Vintersolhverv«. Foto: Henrik Hjertholm/Museum Vestsjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere tid til Christiansborg-malerier: Succes-udstilling forlænges og udbygges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere tid til Christiansborg-malerier: Succes-udstilling forlænges og udbygges
Odsherred - 15. september 2021 kl. 20:34
Af Stefan Andreasen

Odsherred Kunstmuseum i Asnæs har i sommer, gennem Folketingets kunstsamling, lånt og udstillet Maja Lisa Engelhardts syv monumentale malerier, der tidligere udsmykkede Socialdemokratiets gruppeværelse, og nu forlænges udstillingen til 19. december.

- Udstillingen er en succes, og vi er glade for at kunne forlænge den året ud, siger museumsleder Britta Tøndborg.

Specielt til udstillingen har Maja Lisa Engelhardt fremstillet 35 nye kobbertryk, hvor kunstneren spiller op ad de syv malerier fra Christiansborg.

Malerier og monotypier refererer til danmarkshistorien, fra den hedenske oldtid til den kristne kultur, og til årstiderne og naturen.

Maja Lisa Engelhardt har altid nævnt guldaldermaleren J. Th. Lundbye som en stor inspirationskilde, og som ekstra dimension tilføjer Odsherreds Kunstmuseum fra 2. oktober en udstilling med værker af J. Th. Lundbye, Lorenz Frølich og P. C. Skovgaard, som Kalundborg Museum viste til Lundbye Kunstfestival 2022.

- Vi kan nu vise Maja Lisa Engelhardts malerier sammen med Lundbye - på samme etage. Det giver en helt ny vinkel til vores omvisninger, siger Britta Tøndborg.

I forbindelse med udstillingen holder Maja Lisa Engelhardt to foredrag.

De foregår i Kulturhus Aksen i Asnæs 14. oktober og 9. december.

Som led i Lundbye-udstillingen viser Odsherreds Kunstmuseum det store oliemaleri »Vinterbillede uden sne« fra 1848, som er udlånt af Skovgaard Museet i Viborg.

Det er Lundbyes sidste maleri. Han døde måneden efter ved et vådeskud i Bedsted. Han havde sammen med kunstnervenner meldt sig som frivillig til Treårskrigen mod Tyskland.

Efter Lundbyes død blev maleriet købt af Skovgaard.

- Det er den almindelige opfattelse, at den nære ven Skovgaard gør Lundbyes maleri færdigt ved at male et stort bøgetræ i venstre side af forgrunden.

- Jeg tror ikke, at det er for at gøre billedet færdigt. Han fortsætter den fine dialog, som han og Lundbye altid havde. En sidste, sørgmodig hilsen og hyldest til en kær ven og kollega.

- Skovgaards bøgetræ står uden blade, og den ene af de to stammer er gået ud. Symbolikken er til at få øje på, mener museumslederen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk