23. november 2020
Antallet af indbrud i villaer i Odsherred Kommune, ser på papiret ud til at være stigende, men dækker i virkeligheden »bare« over en enkelt gerningsmands værk.
Antallet af indbrud i villaer i Odsherred Kommune, ser på papiret ud til at være stigende, men dækker i virkeligheden »bare« over en enkelt gerningsmands værk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand fængslet: Indbrud styrtdykkede måneden efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand fængslet: Indbrud styrtdykkede måneden efter
Odsherred - 26. oktober 2020 kl. 06:45
Af Martin Hoffmann Kønig

I 3.kvartal 2019 blev der anmeldt 20 indbrud i privat bolig i Odsherred Kommune. Et tal, der i 3.kvartal i år er steget til voldsomme 42 anmeldte indbrud, men tallene fortæller slet ikke den forventede historie om en indbrudsbølge, der skyller ind over Odsherred, tværtimod.

Det fortæller Rasmus Brink, der har ansvaret for gruppen, der efterforsker indbrud hos Midt- og Vestsjællands politi.

»Vi anholdt den 24.september en lokal gerningsmand, og i hele den seneste måned har der kun været èt indbrud i Odsherred, så selv om vi stadig efterforsker om der skulle være medgerningsmænd, så giver det anledning til en vis optimisme,« siger han.

Ifølge politimanden var der tale om en mand, der ikke har fast bopæl, men som huserede med indbrud forskellige steder i Odsherred, og han blev fanget mens han allerede var i gang med afsoning af andre indbrudsforbrydelser.

Rasmus Brink slår derfor fast, at der ikke er tale om nogen indbrudsbølge i Odsherred, men at udviklingen tværtimod ligner den, der gør sig gældende på landsplan, hvor antallet af anmeldte indbrud er for stærkt nedadgående.

Indbrudstallene dækker ikke sommerhusindbrud, men ifølge politimanden, er der heller ikke her noget der stikker specielt skidt ud i Odsherred, og de tidligere så mange designtyverier er også dalende i antal.

»Det vi ser, er, at indbrydstyvene går efter letomsættelige koster, som kan tages med i en rygsæk,« siger han.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk