14. august 2020
Jens Veggerby skyder hvert år cykelløbet Geopark Bjerg Grand prix i gang Foto: Niels Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Jens Veggerby skyder hvert år cykelløbet Geopark Bjerg Grand prix i gang Foto: Niels Sørensen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt cykelrytter: Lycradragter kan give vrede bilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt cykelrytter: Lycradragter kan give vrede bilister
Opdateret 16. juli 2020 kl. 08:59
Odsherred - 16. juli 2020 kl. 06:30
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Man kan kun blive glad i låget, hvis man cykler i området ved Asnæs Indelukke og ud langs vandet på en dag, hvor vejret er godt. Odsherred er så smukt, som et postkort, siger Jens Veggerby.

Han er medarrangør af Odsherreds største cykelløb Geopark Bjerg Grand Prix, som i år er blevet rykket til den 27. september, som følge af forsamlingsforbud i forbindelse med corona.

- Faktisk har Tour de France-folkene hugget min rute, når de kommer til Odsherred i 2021, siger han og griner.

Han har kørt Tour de France, vandt i 90'erne flere end ti seks-dages-løb og har deltaget i Giro d'Italia fem gange. Der er ikke ret meget om cykelløb og cykling, som Jens Veggerby ikke kan svare på. Heller ikke om livet for almindelige motionscyklister, som i Odsherred af og til bevæger sig rundt på vejene med livet som indsats, fordi de mange landeveje med de kønne udsigter, ofte ikke er udstyret med en cykelsti.

- Ude på de små landeveje går det endda. Der er vejene så smalle, så bilisterne ikke fristes til at køre med 120 kilometer i timen, siger Jens Veggerby.

Han peger på strækningen på Oddenvej på Odden, som en af de mere farlige strækninger.

- Jeg kørte der forleden i bil. Der er det ikke sjovt, at cykle. Mange bilister kører ekstra stærkt, fordi de lige skal nå en færge - og det går tit ud over cyklisterne, siger Jens Veggerby.

Han er på de danske landeveje på cykel dagligt, og har erfaret, at tonen mellem bilister og cyklister de senere år er blevet meget rå.

- Mange bilister bliver vrede, uanset hvem der ser iført en stram lycra-dragt på en cykel. Så dytter og råber de, og får måske fingeren fra cyklisterne. Det er ærgerligt, når Danmark så gerne vil være verdens førende cykelland, at vi ikke viser hinanden respekt, siger han.

Han mener den øgede vej-vrede hænger sammen med, at der er blevet flere biler og flere cykler på vejene.

- Vejene er ikke udvidet, så vi kæmper om pladsen. Der er mellem 350.000 og 450.000 motionscyklister i Danmark, og de har jo ikke en bane eller en hal, de kan dyrke deres motion i. De har kun vejene, at træne på, siger jens Veggerby.

Han så gerne flere og mere sikre cykelstier i hele Danmark.

- Jeg kunne godt ønske mig, at der blev stillet krav til kommunerne - også Odsherred - om et fast antal millioner kroner til cykelstier i forhold til antallet af indbyggere, som når man stiller krav til kommunerne om andre former for idrætsfaciliteter, siger Jens Veggerby.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk