8. august 2020
Stationsleder Ove Larsen har installeret sin hjertestarter i den private bil, og nu er han klar som hjerteredder i arbejdstiden som i fritiden. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Stationsleder Ove Larsen har installeret sin hjertestarter i den private bil, og nu er han klar som hjerteredder i arbejdstiden som i fritiden. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lundbecks medarbejdere redder liv i arbejdstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lundbecks medarbejdere redder liv i arbejdstiden
Opdateret 15. marts 2019 kl. 09:57
Odsherred - 15. marts 2019 kl. 09:44
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ejby står der på displayet på deltidsbrandmand Thomas Lindbergs mobiltelefon. Mystisk, for han står på brandstationen i Lumsås, men det er bare fordi han stadig er offline på den applikation han netop har downloadet fra firmaet Hjertepiloterne.

Foran ham på bordet ligger en gul hjertestarter som fremover skal være med ham i hans private bil. Han er den ene af 14 nye »hjertepiloter,« alle mand fra brandstationen i Lumsås. En helt naturlig forlængelse af at være brandmand. Man vil gerne hjælpe, og med opdaterede førstehjælpskurser og en fin fornemmelse for at hjælpe mennesker i nød, er han sprunget ud som hjertepilot.

Egentlig er det medicinalvirksomheden Lundbeck, der har sørget for at det kan ske, for det er dem, der betaler de små 300 kroner i månedligt abonnement for hver af de 14 brandfolk, der nu er hjertereddere med egen hjertestarter, og det giver god mening, lyder det fra Lundbecks lokale direktør Steen Søgaard.

- Vi er en virksomhed, der hjælper syge mennesker, og da vi blev kontaktet af Hjertepiloterne synes jeg det var en rigtig god ide, og vi vil også gerne være med til at tage et ansvar for at hjælpe i vores lokalsamfund, hvor der kan være ganske langt til den nærmeste ambulance, siger han.

Hver af de 14 deltidsbrandmænd har en gps-tracker i deres bil, og via deres telefon får de en alarm fra regionens præhospitale center når der er et hjertestop i deres nærhed, og så er det afsted, for i de tilfælde kan liv gøres op i minutter, og de 10 reddere, der er ansat på Lundbeck har fået lov til også at tage afsted i deres arbejdstid

Ove Larsen er stationsleder i Lumsås, og for ham er der lighedstegn mellem hjertestarter-projektet og det han står for som brandmand. Det handler om at kunne være til hjælp, når mennesker er i den største nød, og nu er der skabt noget af en effektiv vifte for de nye reddere tager hjertestarteren med sig hjem, og på den måde kan de være med til at redde liv over store dele af Sjælland.

Lars Karlsen, fra Vestsjællands Brandvæsen, er også glad for projektet, og han har et ønske om at det kan udvides så også brandvæsenets frivillige kan blive koblet på og på den måde udvide antallet af hjertepiloter til over 60 mennesker i nordvestsjælland.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk