13. april 2021
Medicinalvirksomheden Lundbeck har efter klagesager og lang sagsbehandling fået lokalplan igennem det politiske system, og det glæder på virksomheden.
Medicinalvirksomheden Lundbeck har efter klagesager og lang sagsbehandling fået lokalplan igennem det politiske system, og det glæder på virksomheden.
Foto: Christian Mikkelsen(Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan på plads trods lokale protester: Lundbecks direktør glæder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan på plads trods lokale protester: Lundbecks direktør glæder sig
Odsherred - 25. februar 2021 kl. 06:35
Af Martin Hoffmann Kønig

Enhedslistens Clark Pratt var den eneste politiker, der i byrådet stemte imod lokalplanen, der sikrer medicinalvirksomheden Lundbecks udvidelsesmuligheder på fabrikken i Lumsås.

Noget han blev voldsomt kritiseret for af sine byrådskolleger, der alle er stærkt positivt indstillet over for fabrikkens fortsatte tilstedeværelse i Odsherred.

En meget væsentlig og vigtig arbejdsplads, lyder det fra flertallet, og på fabrikken glæder den lokale direktør, Steen Søgaard, sig også.

»Vi er meget tilfredse med, at lokalplanen endelig er godkendt med et solidt flertal. Dagligt hjælper Lundbecks medicin mange millioner mennesker verden over, der lever med hjernesygdomme. Produktionen i Lumsås og vores mange dygtige medarbejdere er essentielle for at kunne lave lægemidlerne, og derfor er vi glade for, at lokalplanen giver os klare rammer for fremtiden,« siger han.

Steen Søgaard fortæller, at der endnu ikke er konkrete planer for en udvidelse på fabrikkens nye areal nord for den eksisterende matrikel, men de er ved at forberede sig.

»Det første der skal ske, er, at vi planter træer rundt om det nye areal, således at eventuelle fremtidige bygninger vil være skærmet godt af. Vi investerer dog løbende i anlægget i blandt andet produktionsudstyr og miljøforbedrende tiltag,« siger han.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk