26. maj 2020
Trine Pedersen modellerer vaser og krukker med skævheder, buler og udvækster - en fin base for leg med farverne. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Trine Pedersen modellerer vaser og krukker med skævheder, buler og udvækster - en fin base for leg med farverne. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Legesyg kunstmaler går amok på keramik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Legesyg kunstmaler går amok på keramik
Odsherred - 03. oktober 2019 kl. 21:45
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Billedkunstner Trine Pedersen, Roskilde, fast med i Huset i Asnæs, begyndte karrieren som vild, abstrakt maler med heftig farvepalet, men har i de sidste tre år gradvist udskiftet de to-dimensionelle lærreder med tre-dimensionelle, skulpturelle former i stentøj.

Hun overfører sine powerfulde, hektisk legende maler-strøg, med fuld fart på farverne, til skulptur-krukker og -vaser, der bliver til tre-dimensionelle »lærreder«.

Keramik-stykkerne er modellerede, bulede og ude af balance og danner organiske flader for Trine Pedersens malerier, hvilket ses på den aktuelle, tætpakkede solo-udstilling »Hjemme hos mig« i Huset i Asnæs.

Hun bryder med to indskrænkende grænser for billedkunstneren - det gængse flade maleri, hvor malerens udfoldelsestrang på fladen normalt stoppes af rammen, og med keramikerens æstetiske formsprog, de klassiske krukke- og vaseformer uden skævheder, buler og udvækster.

- Jeg prøver at modellere og forme dem, så de er lidt ude af balance - så de bliver lidt skulpturelle og lidt grove. Så kan jeg arbejde mere frit, fortæller Trine Pedersen.

Trine Pedersen er stadig maler, selvom hun modigt har valgt at bruge keramiske former som baggrund og maler med begitnings-farver, glasurer og oxider.

Da hun for tre år siden introducerede keramikken var det eksperimenterende - nu behersker hun teknikken, så farver og former smelter sammen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk