24. maj 2019
Pia Heike Johansen ved indvielsen af 8B-Kunst i brug i september i år. Hun var idékvinden bag huset, og arbejder aktivt i foreningen 8B-Kunst i brug.
gallery icon

Se billedserie

Pia Heike Johansen ved indvielsen af 8B-Kunst i brug i september i år. Hun var idékvinden bag huset, og arbejder aktivt i foreningen 8B-Kunst i brug.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledige boliger i kunstnerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledige boliger i kunstnerhus
Odsherred - 13. december 2018 kl. 20:16
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var trompetfanfarer og stor begejstring da et nyt projekt, 8B-Kunst i brug, for nyligt uddannede kunsthåndværkere i september i år blev indviet i den tidligere brugs i Unnerud. Begejstringen er der stadig, men endnu er der dog ingen unge kunsthåndværkere, som har søgt om en bolig i bofællesskabet.

- Vi er superglade for at vi allerede nu er begyndt at markedsføre muligheden for at nyligt uddannede kunstnere og designere kan søge værksted- og boligplads i 8B. Vi er startet med markedsføring via vores hjemmeside og de sociale medier og på kunstakademiet og designskolen. Det er en lang proces med markedsføring, siger Pia Heike Johansen, som var kvinden, der var med til at få ideen til huset og har været med i initiativgruppen fra starten. Det er den selvejende institution for udvikling på Egebjerghalvøen som ejer ejendommen, og foreningen 8B - kunst i brug som står for ombygning og drift. Stueetagen, keramikværkstedet og tekstilværkstedet står klar. Målet er at få indrettet et væverværksted på husets førstesal.

- Vi har fået skabt rammerne, og det vigtigste lige nu er at få liv i huset, siger hun og tilføjer, at der også arbejdes på at arrangere de første foredrag for venner af huset. Faguddannede kunstnere og designere kan leje sig ind i huset for at holde workshops og kurser, når der ikke er logerende i huset.

Keramiker Martin Nybo har netop booket sig ind for at holde et kursus i husets nye keramikværksted og det første foredrag er også i kalenderen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk